9 ideeën voor op de barbecue

Als het in Nederland eenmaal lekker weer is, is dat meestal (helaas) van korte duur. Afgelopen week scheen het zonnetje toch al een aantal dagen achter elkaar en dat betekent dat iedereen zijn barbecue weer aansteekt. Maar wat leg je naast vlees, vis of groenten nog meer op de barbecue? Hier wat leuke ideeën!

barbecue

1. Dit recept is niet per se voor een barbecue maar het is wel heel leuk om het als bijgerecht op tafel te zetten! De plukbroden zijn al een tijdje bekend maar deze gaat nog even een stapje verder. Dit pizza-plukbrood is gevuld met barbecuesaus, kip, mozzarella, rode ui, olijven, champignons, tomaatjes en ananas. Klinkt best goed toch 🙂 (link)

2. Hierbij hoort niet echt een recept maar gewoon een leuke tip die ik tegenkwam. Koop marshmallowfluff (te koop bij de supermarkt/AH) en dip je fruit erin. Even op (boven) de barbecue en je hebt een heerlijk nagerechtje!

3. In plaats van brood of patat bij de barbecue kun je ook zoete aardappel grillen. Zo klaar en je blijft helemaal in de barbecuesfeer. (link)

4. Doe eens een keer een hele andere barbecue en maak platbrood! Maak het deeg zelf en leg ze op de barbecue. Dit kan alleen maar heel erg lekker zijn! Ook een leuk idee voor een lunchbarbecue (link)

5. Ook weer broodjes maar dan een sneller recept. Het deeg is zo in elkaar gedraaid en de broodjes zijn na 5 minuten op de barbecue klaar. Leuke toevoeging als een barbecue houdt! (link)

6. Dit moet ik sowieso delen. Een nagerechtje dat wij vaak maken met een barbecue. Snijd je banaan in en vul met chocola. Op de barbecue tot de bananen gaar (en de schil zwart) zijn en smullen maar! Een andere variatie is een scheutje tia maria (of licor 43 volgens het recept) en bruine suiker. Dat gaat karamelliseren en is ook een echte aanrader! (link)

7. Het kan soms zo simpel zijn. Leg eens gewoon een spies met champignons en balsamico op de barbecue! Goedkoop, snel, makkelijk en weer eens wat anders. (link)

8. Infused water zie je tegenwoordig overal. Die taps zien er dan ook hartstikke leuk uit op tafel! Ik vind het het lekkerst met munt, limoen en komkommer maar er kan nog veel meer lekkers in! Deze link vertelt je de meest lekkere combinaties. (link)

Niet alleen maar vlees op de barbecue maar ook lekkere hapjes. Of steek de barbecue eens aan met een (verjaardags)feestje en leg daar lekkere hapjes op! Dit zijn perziken met prosciutto, brie en honing.

Ik ben helemaal klaar voor die mooie dagen. De barbecue kan alvast aan 🙂

Volg De Foodsier op Pinterest om op de hoogte te blijven van meer lekkere zomerse foodinspiratie