Het is zomer! ♥

Het is ondertussen toch echt zomer! De meeste vakanties zijn begonnen, de koffers worden gepakt en het zonnetje schijnt. Tijd voor een zomers moodboard met zomerse plaatjes en zomerse recepten voor inspiratie!

moodboard-zomer

  1. Ik hou van nectarines! In de zomer zijn ze zo lekker zoet, je kan me er voor wakker maken. Dus dat ik blij word van deze vegan nectarine-kokosyoghurt taartjes is niet zo gek.  (link)
  2. Chocolade-ijstaart met pistache-cacaonibijs. Klinkt goed en ziet er spectaculair uit! (link)
  3. Natuurlijk kan een zomers drankje niet ontbreken! Wat is er heerlijker dan op een lange zomeravond met een verfrissende cocktail… Deze link staat vol met zomerse drankjes, waaronder deze blackberry-tijm prosecco. (link cocktail)
  4. Leuk idee voor meer groenten bij de barbecue! Salade caprese met gegrilde aubergine. (link)
  5. Zomerser kan niet als je het mij vraagt! Kokosnoten gevuld met chocolademousse, fruit en zomerse bloemetjes. Alleen hiervoor zou ik al iedereen uitnodigen om te komen eten. (link)
  6. Fijne zomerse maaltijdsalade: gegrilde zoete aardappelsalade met munt, chili granaatappel en gerookte knoflook. (link)
  7. Oké, zei ik net dat ik iedereen zou uitnodigen voor de gevulde kokosnoten? Misschien dat ik nog maar een feestje moet geven en dan deze moet maken. Een zomerse avond met een zomerse prosecco en dan de hele avond genieten van deze plank. Hoe maak je een Killer Summer Cheeseboard (met ingemaakte aardbeien en geroosterde cherry tomaatjes). (link)
  8. Doe eens een keer een visbarbecue vol met zeevruchten in plaats van vlees. Eigenlijk is dat veel zomerser! Deze link vertelt je hoe je een lekkere Portugese zeevruchten-barbecue maakt met St. Jacques, inktvisjes, garnalen, mosselen, sardientjes en krab. (link)
  9. Ik gaf het idee al bij het Lente Moodboard, maar ik blijf het zo een leuk idee vinden: springrolls met fruit. Deze springrolls zijn met groente én fruit. Een volledige zomerse en lichte maaltijd. (link)
  10. Een zelfgemaakte pizza met mozzarella en bramen. Leuk (en lekker) voor een zonnige zondagavond.

Ik zit weer vol met ideeën voor deze zomer. Laat die zonnige dagen maar komen!

Volg De Foodsier op Pinterest om op de hoogte te blijven van meer lekkere zomerse foodinspiratie