Gevulde Aubergine

Al eerder vertelde ik dat ik eet uit het boek van In Love With Health om te kijken of dat zou helpen tegen vage klachten als altijd moe zijn, hoofdpijn en altijd honger hebben. Tot nu toe bevalt het goed, maar dat kan ik pas tegen het eind helemaal zeggen.

Een van haar recepten was gevulde aubergine. Veel van haar recepten vind ik heel lekker, maar sommige recepten gooi ik helemaal om omdat ze me toch niet helemaal lekker (of saai) lijken. Na wat gebrouw in de keuken kwam het volgende recept eruit en het is te lekker om niet te delen!

 

Recept gevulde aubergine

Hoeveelheid: 2 personen zonder rijst of aardappels, 4 personen met rijst of aardappels
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oven

Benodigdheden

Groente

 • 2 aubergines
 • 2 tomaten
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook

Groente

 • 250 gr gehakt

Zuivel (of alternatieven)

 • 85 gr hüttenkäse
 • 1 ei

Kruiden en specerijen

 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 tl komijn (ook wel kummel of djintin)
 • 1 tl cayennepeper
 • blaadjes oregano
 • zout
 • olijfolie

aubergine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de aubergines in de lengte en hol deze uit met een lepel tot je nog ongeveer 1 cm overhoud als rand. Doe de vulling in een zeef en bestrooi met zout.

Snijd twee tomaten in blokjes (alleen het vruchtvlees, het sap kun je weglaten). Doe de tomaten bij de aubergine in de zeef. Roer af en toe goed om en duw het vocht er af en toe goed uit.

Leg de gehalveerde aubergines in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een klein beetje peper en zout. Zet de aubergines alvast in de voorverwarmde oven (voor ongeveer een minuut of 10).

Terwijl de aubergines voorgaren in de oven maken we de vulling. Laat een koekenpan heet worden met wat olijfolie en fruit een ui met de knoflook en met de kruiden (komijn en cayennepeper). Voeg het gehakt toe. Het hoeft niet helemaal doorbakken; het gaart straks verder in de oven. Voeg dan de goed uitgelekte aubergine met tomaat en de tomatenpuree toe. Kluts het ei met de hüttenkäse en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met wat zout.

Haal de aubergines uit de oven en vul met het mengsel. Zet de aubergines nog terug voor ongeveer 15 minuutjes. Haal uit de oven en bestrooi met fijngesneden kruiden. Oregano is lekker, maar basilicum of peterselie kan net zo goed (of koriander maar ik houd daar echt totaal niet van).

Ik eet dit recept zonder aardappels of rijst en heb er meer dan genoeg aan. Dan is dit recept ruim genoeg voor 2 personen (ieder 2 helften). Heb je liever wel rijst of aardappels erbij? Dan is dit recept genoeg voor 4 personen (ieder 1 helft).