Healthy Stracciatella ijs

Je kan mij wakker maken voor ijs. Al is het midden in de nacht. Het liefst natuurlijk Ben & Jerry’s, maar ook goede ijssalons kan ik niet voorbij lopen. Nu de zomer aanbreekt wil ik elke avond ijs eten. Tegenwoordig eet ik uit het boek van Lisa van Cuijk van In Love with Health en zij had zo een simpele maar lekkere variant dat ik die graag met jullie deel (met natuurlijk een kleine twist)!

Om te kijken of ik minder last zou hebben van gekke kwaaltjes zoals (onverklaarbare) vermoeidheid, hoofdpijn en de hele dag honger hebben heb ik het boek van Lisa besteld. Ik eet nu 5 weken uit haar “guide” en tot nu toe bevalt het heel goed! Maar omdat ik elke dag haar recepten maak, heb ik minder tijd om zelf mijn eigen recepten te maken. Vandaar dat het hier af en toe misschien wat rustiger is. Maar hierbij dus: healthy ice cream!


Recept healthy ice cream: stracciatella

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten + 3 uur vriezen

Benodigdheden

  • 100 gr magere kwark
  • 1 el cacaonibs
  • 1 el gehakte pure chocola (85%)
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1/2 tl vanille-extract
  • optioneel: verse aardbeien

Bereidingswijze

Meng de kwark met de cacaonibs, chocola, honing en vanille-extract. Zet dit in de vriezer voor minimaal 3 uur. Roer als het mogelijk is zo vaak mogelijk even door (om grote ijskristallen te voorkomen).

Je kunt het ook van te voren maken. Haal het dan vrij ver van te voren uit de vriezer. Bij mij was het na 1,5 uur ontdooien pas een beetje eetbaar. Of zet het héél kort even in de magnetron (ja, echt). Roer het dan weer goed door. Meng er de verse aardbeien door (goede aanvulling!) en eetsmakelijk.

Dit is voor één portie. Je kunt ook een dubbele portie maken om te eten wanneer je honger hebt of bijvoorbeeld ’s avonds na het sporten