Gegrilde paprikasoep

Ik heb al eerder verteld dat ik soep heel lekker vind. Vooral omdat je er zo veel mee kunt. Het is snel gemaakt en eigenlijk kun je er alles ingooien wat je nog over hebt. Zelf vind ik geroosterde tomatensoep heerlijk! Het geeft net dat extraatje wat de soep nog lekkerder maakt 🙂 Toen ik bij Alpro was hadden zij een recept van geroosterde paprikasoep. Waarom was ik daar niet eerder op gekomen? Ook dit is een makkelijk, snel maar heerlijk recept!

paprikasoep

Recept gegrilde paprikasoep

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden

Groente

  • 3 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 pastinaak (180 gr)
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook

Zuivel (of alternatieven)

  • 250 ml Alpro Cuisine Light

Kruiden en specerijen

  • 700 ml groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout

quiche

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rode en gele paprika’s door de helft, verwijder de zaadjes, smeer ze in met zonnebloemolie en plaats ze op een rooster in de oven. Rooster de paprika’s 30 minuten totdat de buitenkant bruin (zowat zwart) is en de binnenkant zacht is geworden. Haal ze uit de oven en doe ze in een schaal en dek af met plastic folie. Op deze manier trek je de schil er straks heel gemakkelijk af.

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snijd ook de ui en knoflook.

Zijn de paprika’s afgekoeld? Ontvel dan de paprika’s. Je kunt ze in grote stukken scheuren.

Verwarm wat olie in de pan, bak de ui, knoflook en pastinaak tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

Zet het vuur lager en voeg de groentebouillon, paprika’s, paprikapoeder en (hele takjes) tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep ongeveer 5 minuutjes koken.

Haal de tijm uit de soep, voeg de Alpro Cuisine Light toe en maak de soep glad met een staafmixer (of blender). Eetsmakelijk!