Broccoliquiche met gegrilde brie en honing

Deze foto postte ik laatst op Instagram. Ik ging samen met vriendinnen eten en een van hen kwam met dit recept. Zag er lekker uit! Dus aan de slag dan maar 🙂 En hoewel de eerste keer niet helemaal lukte (wat onze eigen schuld was) was hij ondanks dat toch heel lekker! Tijd dus voor het recept!

Eigenlijk neem ik nooit zomaar een recept klakkeloos over. Ik geef er altijd mijn eigen draai aan of ik combineer het een en ander en kom zo op een eigen recept. Maar soms, dan is dat gewoon niet nodig. Dan is het recept al perfect zoals het is. En dan zou het zonde zijn om het aan te passen. En misschien dat dat in de toekomst met dit recept nog wel gaat gebeuren, maar voor nu is hij op deze manier gewoon superlekker! (oké, oké, ik heb toch kleine aanpassinkjes gedaan maar de basis is grotendeels gelijk). Dit recept komt van kookidee.nl, waar in dit geval dus ook zeker de credits naartoe gaan.

Recept broccoliquiche met gegrilde brie en honing

quiche

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Benodigdheden

  • deeg voor hartige taart
  • 1 grote stronk broccoli
  • 100 gr pijnboompitjes
  • 200 gr brie (in plakjes gesneden)
  • 200 gr crème fraîche
  • 5 eieren
  • honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal of springvorm in.

Snijd de broccoli in roosjes en kook een paar minuten tot ze bijna gaar zijn. In de oven garen ze nog even door dus voorkom dat je tot pap kookt. Giet de broccoli goed af en laat ze kort droogstomen.

Als je kleine plakjes deeg hebt kun je deze aan elkaar plakken met wat water. Strooi dan eerst wat bloem op het aanrecht, dat voorkomt een hoop gedoe. Bekleed vervolgens je springvorm of ovenschaal met deeg en prik gaatjes in de bodem.

Besprenkel de bodem met honing. Leg hierop de helft van de brie en de helft van de pijnboompitjes. Leg hierover de broccoli.

Klop de crème fraîche en eieren los en breng op smaak met peper en zout (de quiche vraagt om best wat zout). Giet dit over de broccoli.

Leg de laatste brie hierop en bestrooi als laatste met de laatste pijnboompitjes. Bestrooi met nog wat zwarte peper.

Bak de quiche in 25 minuten gaar. Eetsmakelijk!