Food styling workshop + recept hartige muffins met rozemarijn

Twee weken geleden werd ik uitgenodigd door SimplyPR. Op de super mooie locatie (Eginstill in Amsterdam) gaf Alpro in samenwerking met Food Bandits een workshop food fotografie. Ik heb dit deels ook op school geleerd maar vond dat altijd maar een beetje half. Dus ik wilde graag nog wat meer leren. En hoe kan dat beter dan van Food Bandits?!

workshop

Samen met Marloes van Jouw Fabriek reden we naar Amsterdam. Heel benieuwd naar wat ons te wachten stond, want eigenlijk hadden we geen idee! Eenmaal daar aangekomen werden we heel leuk ontvangen en er stond al allemaal lekkers op ons te wachten. Om te eten én om later op de foto te zetten.

Toen iedereen er was vertelden Suus en Johann ons van alles over het fotograferen. Daarna gingen we zelf aan de slag. Hoe heerlijk om gewoon te kunnen winkelen in allerlei bordjes, kleedjes en bestek. Nadat iedereen had kunnen oefenen vertrokken we met een geweldige goodiebag vol met ingrediënten voor een aantal van de recepten die we daar gefotografeerd hebben.

workshop

Ik heb er heel veel van opgestoken maar ik heb ook weer helemaal zin om weer aan het fotograferen te slaan 🙂 En natuurlijk vond ik het heel leuk om de andere mensen achter allerlei blogs te zien. Ja, het was een meer dan geslaagde avond!

Recept hartige muffins

Natuurlijk wil ik jullie die recepten niet onthouden! De hartige muffins met wortel en rozemarijn waren ontzettend lekker. Ze zijn heel goed geschikt voor een high tea of high wine of voor bij de soep. Zeker de moeite waard om een keer te maken.
hartige-muffins
Hoeveelheid: ongeveer 10 muffins
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd

Benodigdheden

  • 150 gram wortelen
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 2 el tapenade van groene olijven
  • 250 ml alpro cuisine
  • 30 gram pijnboompitten
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en rasp de wortels en hak de rozemarijn fijn.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder in een grote kom. Meng er de wortels en rozemarijn doorheen en voeg peper en zout toe.

Klop het ei luchtig en voeg de olijftapenade toe. Mix dit ook nog kort. Voeg dan de Alpro Cuisine toe. Doe het bakmeel erbij en meng tot een glad deeg.

Verdeel het beslag over de (ingevette) muffinvormpjes. Strooi er wat pijnboompitjes over en nog wat rozemarijn.

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Prik (met een satéprikker) om te checken of de muffins gaar zijn.

Laat de muffins afkoelen en eetsmakelijk!

hartige-muffins