Plan Bakery – Tenerife

Alweer een tijdje terug ben ik naar Tenerife geweest. Samen met mijn nichtje (en beste vriendin) vlogen we richting de Canarische eilanden om daar haar oom en tante te bezoeken. Twee heerlijke weken vlogen om. En natuurlijk heb ik daar de meest lekkere dingen gezien en gegeten. Waar ik inspiratie uithaal, kunnen jullie dat misschien ook 🙂 Ik laat jullie graag de lekkernijen (en een beetje het land) zien.
tenerife

Om een uur of 12 in de avond kwamen we aan. We hoopten misschien nog een boterham te kunnen eten maar nee. Deze heerlijke dingen werden voor onze neus gezet!

Leuk weetje: ook op Tenerife kun je Radler drinken. Als ze het niet hebben krijg je bier aangevuld met Fanta Limón. Klinkt misschien raar maar smaakt echt precies hetzelfde!

tenerife

Na de heerlijke hapjes werd een pan verse paëlla op tafel gezet. Wat wil je nog meer?

tenerife

Natuurlijk kunnen de tapas niet ontbreken. Broodjes met een chorizo spread wat ontzettend lekker was. En gepofte aardappel met Mojo. Een bekende saus op de Canarische eilanden.

tenerife

Pulpo (octopus)

tenerife

Hele jonge gegrilde kaas met palmstroop en walnoten.

tenerife

Groene gegrilde paprikaatjes.

tenerife

Als ik dit zie krijg ik er weer trek in. Gebakken aubergines gevuld met de eerder genoemde jonge kaas met palmstroop.

tenerife

Onderweg naar de vulkaan El Teide. Hoe hoger je komt hoe meer het op een maanlandschap lijkt. Maar hoe meer je afdaalt, hoe groener het weer wordt.

tenerife

Masca

tenerife

Na een lange rit naar de Teide een Homemade Ice Tea in Los Cristianos.

tenerife

Deze vers gevangen abadejo (een kabeljauwsoort) van bijna 2kg aten we bij zonsondergang op een van de laatste avonden.

tenerife

tenerife

Zonsdondergang achter La Gomera.

tenerife

Mooi toch 🙂

tenerife

Ook was er een winkeltje met hele mooie en lekkere taarten, die moesten natuurlijk even getest worden. Links cheesecake en rechts was met nougat.

IMG_4659

Op de laatste dag kochten we een aantal Marba wijnen voor thuis. Deze wijnen hebben een flink aantal internationale awards op hun naam staan. We liepen mee door de (kleine) fabriek en kregen wat most te proeven. Dit is de nog niet vergiste wijn. Het is de stap tussen de druivensap en de wijn en heeft maximaal een volumeprocent alcohol. Heel bijzonder maar ook erg lekker!

tenerife

Deze foto kan ik niet laten want ik vind hem zo lief 🙂 Als je Tenerife bezoekt, bezoek dan zeker het Loro Parque! (En Siam Park)

Plan Bakery

Na een dolfijnentocht vanuit Los Gigantes  besloten we door te rijden naar Candelaria om wat te eten. Eerst zaten we bij een restaurant met honderden keuzes op de menukaart. Dat vertrouwden we beiden niet. Hoe kan dat vers zijn? We keken elkaar aan en zijn heel snel weggerend op zoek naar iets anders. Eindelijk vonden we een geweldig tentje! Mocht je op Tenerife zijn dan is het zeker de moeite waard, al is het alleen al omdat ze zo ontzettend vriendelijk zijn 🙂

tenerife

tenerife

We vonden Plan Bakery. Het zag er erg gezellig en druk uit. We vroegen of we konden avondeten en dat kon. Uiteindelijk bleek dat helemaal niet gewoonlijk en nadat we vertelden wat we lekker vonden hebben ze gewoon iets voor ons klaargemaakt. Dit kregen we allemaal (voor 2 personen en we waren totaal ongeveer 20 euro kwijt…)

tenerife

Eerst kregen we (veel!) nacho’s met homemade guacamole.tenerife

Na de nacho’s kregen we een empanada met kip.
tenerife

Een couscoussalade met o.a. courgette en kip.tenerife

Als nagerecht deelden we samen een stuk carrot cake. Je had ook keuze uit suikervrije en “gezonde” taartjes.
tenerife

En bij de carrot cake een koffie en een thee.
tenerife

Plan Bakery van binnen.tenerife

Lekkernijen met én zonder suiker of gemaakt met bijvoorbeeld spelt. IMG_3951

Koekjes in allerlei glazen potten.IMG_3957

De buitenkant van Plan Bakery. Met ook een aardig terras.

Mocht je naar Tenerife gaan dan weet je dus dat er lekker eten op je te wachten staat. En als je in de buurt van Candelaria bent (en dat ben je al snel, want zo heel groot is Tenerife niet) dan zou ik zeker even Plan Bakery bezoeken.