Olijvensoep

Olijvensoep, toen mijn moeder zei dat ze dat ging maken had ik zo even mijn twijfels. Ik vind olijven zeker lekker, maar om er nou soep van te maken? Dus ik kan me goed voorstellen dat jij nu hetzelfde denkt: “olijvensoep? Moet dat lekker zijn?”. Maar toen ik het proefde was ik meteen om, en jij hopelijk ook!

olijvensoep

Dit recept is perfect om een dag van te voren maken. De smaken werken goed op elkaar in waardoor de volgende dag je soep nog smaakvoller is. Zorg daarbij ook voor lekkere olijven. Haal ze bijvoorbeeld bij de Griek of Turk in de buurt. Let wel op dat je olijven hebt zonder pit, dat scheelt jestraks heel veel werk ūüėČ

Maak de soep als voorgerechtje, want het is geen echte maaltijdsoep. Toch de soep als hoofdgerecht eten? Serveer er dan focaccia of ander lekker brood bij.

Recept Olijvensoep

Hoeveelheid: 4  personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • 250 gr groene olijven van goede kwaliteit
  • 200 gr zongedroogde tomatentapenade
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water

Extra: staafmixer

olijvensoep

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een koekenpan. Snijd de olijven in stukjes en doe ook in de pan. Giet hierbij 1 liter water en de bouillonblokjes.

Giet alles over in een grotere pan. Doe hier de mascarpone, tapenade en basilicum bij. Breng kort aan de kook.

Pureer met de staafmixer en zeef vervolgens door een fijne zeef.

Eetsmakelijk!