Wilde rijst salade met feta, amandelen, cranberry’s en avocado

Afwisseling is fijn en ik krijg regelmatig te horen dat mensen dit qua gezond eten nog wel is lastig vinden. Er is gelukkig zoveel en ik vind het ook belangrijk dat mensen ervaren dat gezond eten ook onwijs lekker kan zijn. Deze salade is lekker fris, vegetarisch en knapperig. Lees hieronder iets meer over wilde rijst.

Untitled-1

Misschien heb je wel eens een pakje in de super zien staan waar wilde rijst op stond. Dit is alleen wilde rijst gemengd met witte rijst, dat helaas niet zo gezond is. Wilde rijst werd eeuwenlang als hoofdvoedsel genuttigd door de indianen in Noord-Amerika. Door de stevige smaak is wilde rijst de laatste tijd erg populair

Wilde rijst zijn lange, donkerbruine, ovaalvormige zaden die, eenmaal gaar, openbreken en hun witte binnenkant laten zien. Het zaad is onwijs gezond en heel voedzaam. Wilde rijst is een prima vervanger voor allerlei andere rijstgerechten. Het heeft een nootachtige smaak en ik vind het daarom ook superlekker om er een salade mee te maken en mee te nemen als lunch. Let op dat het bereiden van de rijst wel even duurt. Daarom is het slim om de rijst bijvoorbeeld al een avond van te voren te koken.

Door: Saskia

DSC_0039

Recept

Hoeveelheid: voor 4 porties
Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden

  • 150 gram wilde rijst
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 100 gram feta
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Kook de rijst in 45 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de feta en avocado in kleine blokjes en leg de andere ingrediënten alvast klaar.

Giet de rijst af en laat nog zo’n 10 minuten afkoelen. Als de rijst goed is afgekoeld kun je hem in een schaal doen en alle andere ingrediënten toevoegen. Meng goed door elkaar en verdeel de salade over de borden.

Heb je nog over? Bewaar de salade in de koelkast en neem hem de volgende dag mee als lunch!

wilderijstcollage-2

Voedingswaarde

Per persoon
Energie: 449 kcal
Vet: 26 gram
Eiwit: 13 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vezels: 6 gram