Verwarmende Chai Tea

Ooh wat is het koud buiten. Er zitten prachtige dagen tussen waarbij het bijna vriest maar toch de zon heerlijk schijnt. Mijn favoriete dagen zijn dat 🙂 Maar er zitten ook dagen tussen waarbij je je afvraagt of het ooit nog stopt met regenen. Voor beide soorten dagen heb ik het perfecte verwarmende drankje!

chai-latte

Ik kreeg pas een recept doorgestuurd van een heerlijke pumpkin chai latte. Deze was heerlijk maar ook heel zwaar. En met gezoete gecondenseerde melk kan je daarna de hele week op sla gaan leven. Maar ik vind die specerijen zo lekker! Daar moest een alternatief voor zijn. Dus ik ging aan de slag en zo ontstond deze chai tea.

chai-latte

Deze chai tea is heerlijk als je een dag door de kou gelopen hebt, maar ook op een zondag als je het huis niet uit hoeft. Of zet deze chai tea eens op tafel met Sinterklaasavond in plaats van warme chocolademelk 🙂

Recept

Hoeveelheid: 2 grote mokken
Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden

 • 250 ml water
 • 2 zakjes zwarte thee
 • 2 kruidnagels
 • 1 steranijs
 • 1 tl kaneel
 • 1 cm verse gember
 • 1 tl kardamom
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 2 el ahornsiroop
 • 250 ml melk (naar keuze)

Wil je een koffievariant? Vervang dan de twee theezakjes door een dubbele espresso en gebruik ongeveer 50 ml water minder.

chai-latte

Bereidingswijze

Zet het water op samen met alle kruiden (behalve de thee). Zet zodra het water kookt het vuur uit en doe de twee theezakjes erbij samen met de ahornsiroop. Laat dit minstens tien minuten staan en zeef de thee. Je kunt dit meteen gebruiken of wegzetten en de volgende dag gebruiken.

Verwarm en schuim je melk (met een melkopschuimer of bijvoorbeeld een staafmixer). Verdeel de melk over 2 mokken. Doe de chai tea in de mokken en voeg naar smaak nog wat ahorn siroop toe.

chai-latte

chai-latte

Geniet ervan!