Boek: Jamie’s Super Food voor elke dag

Jamie Oliver is ondertussen wel een begrip geworden. Vroeger stonden zijn recepten erom bekend dat ze behoorlijk calorierijk konden zijn, maar dat is ondertussen wel anders. Jamie zet zich in voor verschillende goede doelen. Zo probeert hij onder andere de schoolkantine’s een stuk gezonder te krijgen. Begin oktober kwam “Jamie’s Super Food voor elke dag” uit. Als fan van Jamie Oliver en als fan van gezondheid was ik hier heel nieuwsgierig naar!

jamies-superfood

In het boek vertelt Jamie over zijn zoektocht naar gezond eten. Hij ontdekte mensen met een leeftijd van soms zelfs 106 jaar oud! En natuurlijk heeft hij hen naar hun geheimen gevraagd.

Ik kan boeken heel leuk vinden, maar als de recepten niet lekker zijn of de recepten zijn onduidelijk geschreven pak ik het boek minder snel van de plank. Dat moet natuurlijk getest worden. Ik bladerde even door het boek en had voor ik het wist al drie recepten gekookt.

Ik begon met “Laksa van geroosterde pompoen, kip, citroengras, pinda’s en rijst”. Ik maakte alleen de stomme fout om deze keer het recept niet van te voren te lezen. Toen ik half 7 begon met koken en zag dat het nog minstens 1,5 uur in de oven moest was ik iets minder blij. Maar toen we om 9 uur gingen eten maakte het gerecht dit helemaal goed. Dit was heerlijk! Sowieso een blijvertje. En dat was nog maar recept nummer 1.

jamies-superfood

jamies-superfood

De volgende ochtend besloot ik te ontbijten met de smoothiepannekoeken. Niet echt een receptje wat je maakt wanneer je weinig tijd hebt. Maar voor een zondags ontbijtje zijn ze heel geschikt. Gelukkig staan er ook andere recepten in die je wel snel in de ochtend klaar hebt. Dus ook die staan op mijn lijstje om nog te maken.

jamies-superfood

Maar hier hield ik het niet bij. Er stond een recept tussen die maar door mijn hoofd bleef spoken. Dat kon alleen maar heerlijk zijn. Ik was zo benieuwd dat ook dit gerecht al snel op tafel stond. Ik heb dit recept al wat vaker voorbij zien komen, dus ik ben niet de enige die het heerlijk vind. Ik heb het over de “magere carbonara met erwten, amandelen en basilicum”.

jamies-superfood

En oh wat was die lekker! Eigenlijk is het een gezonde variant van pasta carbonara én pasta pesto. En dan maak je mij heel gelukkig 🙂 Ik heb nu alweer zin om deze te maken. Voor dit recept alleen al wil je dit boek hebben.

jamies-superfood

Jamie heeft tijdens zijn zoektocht, naast de oudjes van over de hele wereld, ook veel geleerd van artsen, wetenschappers en hoogleraren. In het boek vind je handige informatie over onder andere vetten, eiwitten en koolhydraten. Verder is het boek aangevuld met tips over handig winkelen, tips om 100 te worden en nog veel meer. Ik ben fan!

jamies-superfood
jamies-superfood
jamies-superfood
“Jamie’s Super Food voor elke dag” kun je hier kopen en kost €29,99.