Alpro Pur’Enjoy – Een plantaardige drinkyoghurt

Vroeger leefde ik op melk. Ik dronk eigenlijk weinig anders. En nog steeds een glas ijskoude melk drink ik graag. Maar melk komt in een steeds kwader daglicht te staan en daarom ben ik er nog eens kritisch naar gaan kijken.

Pas geleden keek ik op Netflix de documentaire “Milk”. Een documentaire waarin melk van verschillende perspectieven wordt bekeken. De één ziet melk als dé oorzaak van veel ziektes zoals obesitas en diabetes, terwijl de ander juist melk drinkt voor zijn gezondheid vanwege de calcium en het “goede” cholesterol. Ik hoopte na de documentaire een duidelijker beeld te krijgen van de gezondheid van melk maar eigenlijk is het alleen maar ingewikkelder geworden.

Milk-2012

Ik moet eerst voor 100% overtuigd zijn dat een product echt schadelijk of slecht is voordat ik het uit mijn eetpatroon zou bannen. Maar ik ben wel voorzichtiger. Zolang ik niet meer de hoeveelheid drink die ik dronk is er al een hoop verbeterd.

Nu ik ineens minder melk drink moet ik op zoek naar alternatieven. Gelukkig dronk ik al steeds meer thee en de verse sinaasappeltjes staan ook op tafel maar een lekker glas melk is eigenlijk moeilijk te vervangen. Sojamelk, amandelmelk… ik vind het allemaal maar een muffe bedoening.

Blijkbaar ben ik niet de enige en speelt Alpro hierop in. Eerder kwamen zij met hun Alpro Sojadrink Mild (waar ik ijskoffie mee maakte) met een zachte en natuurlijke smaak. Nu heeft Alpro iets nieuws! Alpro Pur’Enjoy, de eerste plantaardige variatie op drinkyoghurt. Daar was ik heel nieuwsgierig naar!

alpro-drinkyoghurt

Alpro stuurde mij daarom de twee varianten op om te proberen. Er is een variant met framboos en granaatappel en er is een variant met mango en stervrucht.

alpro-drinkyoghurt
Normaal gesproken ben ik meer van rode varianten dan van gele dus die heb ik als eerste geproefd. Helaas proefde ik toch weer het muffige erdoorheen. Als je daar zelf geen moeite hebt (of vaker sojamelk drinkt) zul je deze vast lekker vinden!

Later maakte ik de Pur’Enjoy mango stervrucht open. Ik houd heel erg van mango maar in yoghurt en drinkyoghurt valt het me vaak tegen. En na het proeven van de vorige was mijn verwachting dus niet heel erg hoog. Ik schonk een glas in, en wat bleek… ik vind het eigenlijk heel erg lekker! In het begin proef je niks van het “muffige”. Achteraf komt de sojasmaak wel iets meer naar voren maar ik denk dat dat een kwestie van wennen is. Voor mij dus een goede afwisseling om melk wat vaker te laten staan!

alpro-drinkyoghurt

Alpro Pur’Enjoy kun je vinden bij diverse supermarkten en kost €2,39.