Halloween: banaanlolly’s

Halloween, in Nederland wordt het steeds vaker gevierd. Ook hier komen de laatste paar jaar kinderen langs de deur. “Trick or Treat!”. En elk jaar weer vergeet ik het en moeten ze het doen met een mandarijntje of snoepje. Dit jaar heb ik er wel aan gedacht! En omdat alle kinderen op zo een avond genoeg snoep krijgen bedacht ik iets wat ze net zo lekker vinden maar niet net zo slecht is. Ik kwam op het volgende idee en ging aan de slag.

halloween

Eerlijk is eerlijk, mijn baksels hebben er wel eens mooier uitgezien. Maar… oefening baart kunst en niet alles hoeft perfect eruit te zien. En een beetje spooky is met halloween helemaal niet zo erg (en ik vond ze gewoon té leuk om niet te delen 😉 )

Recept

Hoeveelheid: ongeveer 15 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • 2  bananen
  • 1 reep pure chocolade (minstens 50%, liefst 70%)
  • 1 kleine reep witte chocolade
  • ijsstokjes/koffiestaafjes/lollystokjes
  • beetje bloem
  • bakpapier
  • cellofaan
  • optioneel: pompoen ter decoratie (kun je later weer pompoensoep van maken)

Bereidingswijze

Snijd eerst de bananen in plakjes. Maak redelijk dikke plakjes zodat de stokjes er stevig in blijven zitten. Dep de bananen droog en bestrooi met een klein beetje bloem. Anders blijft de chocolade niet aan de banaan zitten. Steek de staafjes in de plakjes banaan.

halloween

halloween

Smelt 2/3 van de pure chocola au bain marie. Wanneer dit gesmolten is haal je je pan weg van het water en voeg je de andere 1/3 toe. Op deze manier krijg je de juiste kristallen en krijg je mooi gestolde chocola. Zorg voor een goede kwaliteit chocolade. Bij mij zaten er (achteraf gezien) zoveel andere dingen aan toegevoegd dat ik de chocola niet mooi gesmolten en gestold kreeg.

halloween

Haal de stokjes door de chocolade. Leg ze dan op een strook cellofaan. Op deze manier gaat de chocolade mooi glanzen. Wanneer alle lolly’s op het cellofaan liggen leg je een volgende strook op de lolly’s zodat beide kanten mooi gaan glanzen. Vouw ondertussen een cornetje van bakpapier. Zie hieronder hoe je dat kunt doen.

halloween

Zodra de lolly’s gestold zijn smelt je 2/3 van de witte chocolade au bain marie. Wanneer dit gesmolten is haal je je pan boven het water weg en voeg je de andere 1/3 toe. Giet de chocolade in je cornetje en spuit halloween-gezichtjes op de lolly’s. Laat ook dit even stollen.

halloween

halloween

halloween

Snijd de pompoen door en maak sneetjes met een mesje. Zet hier de lolly’s in en je traktatie is klaar!

Let op: zeg er wel bij dat de kinderen ze snel moeten opeten. Met de verse banaan blijven ze niet lang goed!

Happy Halloween!