Boek: Vegadutchie

Alweer een aantal jaar geleden wees mijn nicht mij op de blog van Jolijn. Haar blog Vegadutchie kende ik nog niet maar de dingen die ze maakte zagen er aantrekkelijk uit! De recepten van Jolijn zijn allemaal veganistisch. Om compleet veganistisch te gaan eten ben ik niet voor gemaakt. Daarvoor hou ik te veel van kaas, eieren en zuivel. Maar af en toe plantaardig of vegetarisch kan helemaal geen kwaad en wat inspiratie daarvoor is altijd welkom.

vegadutchie-boek

In juni kwam Jolijn haar eerste kookboek uit! Je ziet tegenwoordig steeds meer bloggers met een eigen (kook)boek komen. En ik houd van boeken dus ik lees ze graag 🙂 En zo viel in juni dus het boek Vegadutchie bij mij op de mat!

In het boek Vegadutchie vind je met name recepten. Tegenwoordig beginnen veel kookboeken met een aantal hoofdstukken over gezondheid. Hoewel ik dat vaak wel interessant vind lees ik het ondertussen niet meer zo. Vegadutchie slaat dat gedeelte dan ook over. Wel vertelt ze haar eigen verhaal en waarom ze veganistisch is gaan eten. Waar Jolijn zich mee onderscheidt zijn haar bodyrecepten. Een maskertje van koffie, cacao en amandelmelk en een scrub van suiker, limoen en olie.

vegadutchie-boek

Natuurlijk ben ik uit het boek gaan koken om te kijken of het beviel. Eerst maakte ik een curry met zoete aardappel. Het leuke is dat je op deze manier je eigen gerechten weer eens heel anders kookt. Zoete aardappel doe ik niet vaak door een curry maar is wel een lekkere toevoeging! Het enige minpunt is dat de hoeveelheid voor 4 personen was maar dit was zeker het dubbele. Maargoed, beter te veel dan te weinig.

vegadutchie-boek

vegadutchie-boek

vegadutchie-boek

Later maakte ik het bananenbrood. Ook erg lekker! Met name de stukjes chocola erin zijn een lekkere toevoeging.

Recepten die ik nog uit het boek wil maken? Wentelteefjes, verwarmende (zoete) couscous, notenkaramel, tiramisu en kerriehummus. Klinkt lekker toch? Nog genoeg te maken dus!

vegadutchie-boek

vegadutchie-boek

Benieuwd naar Jolijn zelf? Ze is een van de Bewuste Beauty’s van Daily Health Crush. Hier lees je haar verhaal!

Het boek kun je o.a. hier kopen voor €22,99.