Pindakaas

Zelf pindakaas maken stond al heel lang op mijn lijstje. Vorig jaar maakte ik een pindakaastest waaruit bleek dat Calvé Naturel de meest gezonde pindakaas is. Maar zelfgemaakte pindakaas wint wat mij betreft de test. Je weet dan precies wat erin gaat. Het zelf maken van pindakaas is snel en gemakkelijk. Lees verder voor het recept!

zelfgemaakte-pindakaas

Recept

Hoeveelheid: ongeveer 1 potje
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden

  • 350 gram pinda’s
  • arachideolie
  • (zout)

Wanneer je pinda’s uitzoekt voor de pindakaas is er heel veel keus. De beste keus? Ongebrande (onbewerkte) pinda’s in hun dop. Maar dan ben je wel een uur bezig om ze uit hun dop te halen. Ik koos daarom voor een simpele zak pinda’s van de supermarkt. Ook heb je de keus uit gezouten of ongezouten. Kies je voor gezouten dan hoef je geen zout extra toe te voegen. Bij ongezouten pinda’s moet je wel wat zout toevoegen. Het nadeel van ongezouten pinda’s is dat dit lastiger te vinden is. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je toevoegt. 

zelfgemaakte-pindakaas

Bereidingswijze

Doe de pinda’s in je keukenmachine met een scheutje arachideolie. Mix net zo lang tot er een grove pasta ontstaat. Dit kan een paar minuutjes duren. Ga net zo lang door totdat je ongeveer de gewenste grootte hebt van je “stukjes noot” (hij wordt nog iets fijner).

zelfgemaakte-pindakaas

Voeg een scheutje arachideolie toe om een smeerbare pindakaas te krijgen en mix totdat je een redelijk glad mengsel hebt. Houd je niet van pindakaas met stukjes noot? Mix dan nog iets langer door. Houd je van creamy pindakaas? Voeg dan wat meer olie toe.

zelfgemaakte-pindakaas

Doe de pindakaas in een potje en eetsmakelijk!

Tip: je kunt ook cashews, hazelnoten of andere noten mee mixen in de pindakaas!

zelfgemaakte-pindakaas
zelfgemaakte-pindakaas