Spaghetti à la Lady & de Vagebond

Er is iets wat ik in de keuken absoluut niet kan: gehaktballen maken. Blijkbaar is het iets dat je mee kan krijgen van je opa of oma want mijn oma scheen het ook maar niet te lukken. Of we hadden er beiden geen geduld voor? In ieder geval, ik moet nog even oefenen. Want wat kan er nou zo moeilijk zijn aan een simpele Hollandse gehaktbal? Ik wilde graag een keer de spaghetti maken à la Lady & de Vagebond. Dus ik ging me wagen aan de kleine gehaktballetjes, en die lukte wel 🙂

ac1cdf8b544b2b556cf0a1b69d76601dd8ba6dcb

IMG_2867-001

Recept

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

– 400 gram gehakt
– 1 ei
– 3 el paneermeel
– 1/2 el sambal
– cayennepeper
– 2 rode uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 140 gram tomatenpuree
– 700 gram frito (gladde tomatensaus)
– 500 gram spaghetti
– peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, sambal en wat zout. Maak hiervan ongeveer 14 balletjes. Bak deze in een braadpan bruin. Haal de gehaktballetjes tijdelijk uit de pan.

IMG_2838-001

IMG_2841-001

IMG_2842-001

Uit de gehaktballetjes is genoeg vet (en water) gekomen waarin je de rest kunt bakken. Doe de ui en knoflook in de pan samen met de cayennepeper. Zorg dat de cayennepeper in het vet kan “bakken” zo krijg je de smaak door het gehele gerecht.

IMG_2844-001

IMG_2834-001

IMG_2847-001

Wanneer de ui bruin is, is deze ook wat zoeter geworden wat een karakteristieke smaak geeft aan de pastasaus. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort aan. Voeg vervolgens de frito toe.

IMG_2853-001

IMG_2856-001

Zodra de saus zacht pruttelt kun je de gehaktballetjes weer toevoegen. Laat ook dit geheel voor minstens 15 minuutjes pruttelen (langer is altijd beter).

IMG_2865-001

Tijd om aan tafel te gaan? Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Roer de spaghetti na het koken door de saus en eetsmakelijk!

IMG_2866-001
IMG_2870-001