Product Review: Healthy Treats

Ik weet vaak niet zo goed wat ik mee moet nemen als tussendoortje. De supermarkten liggen vol met tussendoortjes als sultana’s, liga’s en andere “schoolkoeken”. Of nu is er Bolletje Goed Bezig. Maar zo goed bezig is dat uiteindelijk niet. Als je goed gaat kijken is er op veel repen of koeken wel iets aan te merken. Daarom bak ik vaak eigen dingen voor tussendoor maar ook daar heb je niet altijd tijd voor.

Nu blijkt dat ik niet de enige ben met dit probleem, ook Madelon zat hiermee. Daarom besloot ze een gezonde muesli en gezonde energybars te maken. En zo ontstond Healthy Treats.

Healthy Treats

Healthy treats bestaat uit 3 soorten muesli en 3 soorten energybars. Wat zegt Healthy Treats zelf over de producten?

Healthy Treats producten zijn heel veel liefde in een mooi pakje. Liefde voor jouw lijf. Deze producten helpen om jouw hormoonhuishouding en suikerspiegel weer in balans te brengen. Heerlijk, zoet en toch zonder suiker! Bovendien 100% biologisch, zuivelvrij en glutenarm. Een waanzinnig lekkere combinatie van kruiden, plantaardige eiwitten en vetten.

Wat wil je dus nog meer? Dat vraagt natuurlijk om een testje!

Getest!

Madelon stuurde mij de 3 energybars en de muesli Power of Love op. Voor de muesli vroeg ik een extra proefpersoon erbij. Twee personen proeven meer dan een dus Jacqueline gaf mij ook haar mening over de muesli.

Muesli

De muesli Power of Love bestaat uit kaneel, cranberries, gojibessen en hazelnoot. Een goede muesli voor een energieke start! Daarnaast is er ook de muesli Choco Bounty Babe welke bestaat uit cacao, hazelnoten en sultana’s wat zorgt voor een hartverwarmend gevoel. Verder is er nog de muesli Fancy Vanilla Feast. Een combinatie van abrikoos, cashewnoten, vijgen, vanille en een vleugje komijn.

IMG_2093

Ik ben erg kritisch wat betreft ontbijten met muesli. Ik ontbijt er elke dag mee maar alleen muesli vind ik altijd een beetje saai. Daarom meng ik het vaak met zelfgemaakte granola of volkoren cornflakes voor een beetje bite. Daarnaast ben ik ook lid van Bites We Love wat ik ook graag door de yoghurt gooi. Maar ik besloot deze muesli gewoon zo in de yoghurt te doen zodat ik niet beïnvloed kon worden door de andere producten.

IMG_2094

Natuurlijk moest ik wennen aangezien ik toch echt die bite gewend ben maar daarnaast moesten we beiden ook wennen aan de smaak. Er overheerste iets en ik kon het niet plaatsen. Ik dacht aan iets van anijs maar Jacqueline dacht aan venkel. Dat klonk wel aannemelijk. Maar nadat je eraan gewend bent proef je het eigenlijk niet heel erg meer en geeft het juist iets pittigs aan de muesli.

IMG_2098

Ik koos ervoor om de muesli door de yoghurt te doen. Jacqueline koos voor warme havermout met magere melk, hoewel ze in het vervolg misschien voor amandelmelk zou kiezen voor wat extra smaak. Je kunt er dus alle kanten mee uit!

IMG_2100

Energybars

Naast de muesli bestaat Healthy Treats nog uit drie energybars. Ik kreeg ze alle drie opgestuurd. Madelon noemt ze pucks. Je bent geneigd het repen te noemen maar deze energybars zijn in de vorm van cirkels, pucks dus! De energybars hebben een beetje dezelfde smaaktonen als de muesli’s. Zo is er de Raw Cinnamon Punch: een combinatie van kaneel, cranberries, gojibessen en hazelnoot en zorgt voor extra energie en pit. Dan is er de Bare Bounty Babe, bestaande uit: kokos, cacao, hazelnoten en sultana’s. Een verwenmoment voor overdag. En als laatste de Frozen Vanilla Strip: een combinatie van abrikoos, cashewnoten, vijgen, vanille met een vleugje komijn.

IMG_2055

Ook aan de energybars moest ik wennen. In eerste instantie begreep ik niet helemaal hoe ik deze moest bewaren. Op de verpakking staat dat je de pucks moet invriezen en na ontdooien binnen 4 uur moet consumeren. Het was mij even onduidelijk of ik ze dus eerst nog moest invriezen of meteen allemaal moest opeten 😉 Madelon mailde mij terug dat er eigenlijk veel mogelijk is maar dat ze gekoeld toch wel het beste smaakten dus ik besloot ze in de vriezer te leggen.

IMG_2058

In de vriezer bewaren is ook het makkelijkst. Je kunt ze namelijk 9 maanden lang bewaren en pakken wanneer jou uitkomt. Je kunt een puck uit de vriezer pakken om mee te nemen en in de middag eten of gewoon uit de vriezer pakken en na een minuut of 5 al eten. En Madelon had gelijk! Uit de vriezer zijn deze pucks het lekkerst! Het was warm weer toen ik dit probeerde dus het was een heerlijk verkoelend tussendoortje.

IMG_2059

De repen worden bij elkaar gehouden door kokosolie. Wanneer het een beetje warm wordt in ons kikkerlandje wordt de kokosolie vloeibaar en dus vallen de pucks uit elkaar. Sowieso koel bewaren dus! Zodra je de puck eet smelt de kokosolie in je mond.

Aan de smaken en structuur van de pucks moest ik dus ook even wennen. Maar zodra je de smaken kent zijn ze erg lekker! Maar het grootste pluspunt is wel dat je geen etiket hoeft te lezen en weet dat je eindelijk een lekker en gezond tussendoortje hebt gevonden!

Bestellen?

Geïnteresseerd in de Healthy Treats? Je kunt ze hier bestellen via Frecious of afhalen bij de Vitaminstore. Meer weten over Healthy treats? Kijk op de website www.healthytreats.eu of volg ze op facebook Healthy Treats