Bananapancakes

Je kan er echt niet meer omheen. Heel internet staat vol met recepten van banaanpannenkoeken. De meeste recepten worden omschreven als ‘simpel’ want het zijn maar twee ingrediënten! Alleen banaan en ei! Maar ik vond dat een beetje saai en niet mega lekker. Toen ik op een ochtend overrijpe bananen zag liggen besloot ik de keukenkastjes in te duiken voor een eigen recept. En ik moet zeggen… die is meer dan geslaagd!

IMG_2050

Recept

Hoeveelheid: ongeveer 5 pannenkoekjes
Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden

– 1 ei
– 1 banaan
– 4 el meergranenmeel (let op: geen meergranenbloem)
– 1 el palmsuiker
– 1 el chiazaad
– 1 el lijnzaad
– snufje zout
– snufje kaneel
– serveren met ahornsiroop

 

IMG_2047

Bereidingswijze

Prak de banaan samen met het ei fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden met wat olie erin. Bak de pannenkoekjes (gebruik per pannenkoekje ongeveer 1 opscheplepel beslag). Bak de pannenkoekjes bruin, serveer met ahornsiroop en eetsmakelijk!
IMG_2049

IMG_2048