Wanneer het warm is heb ik geen zin om uitgebreid te koken. Ook omdat ik vaak met warmte weinig honger heb. Dus dan ben ik vaak op zoek naar een recept dat simpel, snel en verfrissend is. Toen ik een paar jaar geleden iets lekker voor mijn vader wilde maken vond ik het recept van een citroenpasta. En die was heerlijk! Alleen pasta met citroensap, olijfolie, kappertjes, knoflook, rucola en veel parmezaanse kaas. Klinkt saai maar is een van de lekkerste pasta’s die ik ken (moet je echt een keer maken). Toen het van de week zo warm was besloot ik deze weer te maken maar dan met nog wat extraatjes erdoor. Dus, ben je op zoek naar een snel en simpel recept voor een warme zomerdag? Maak deze pasta!
Recept
Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
– 400 gr pasta (eventueel volkoren)
– 1 teentje knoflook
– 1 cayennepeper (of 1tl cayennepoeder)
– 1 ui
– 200 gram cherrytomaatjes
– 1 citroen
– rucola (of een andere slasoort)
– pijnboompitjes
– basilicum
– parmezaanse kaas
– (eventueel 1 pakje spekblokjes (voor de echte carnivoren onder ons))
– peper en zout
Bereidingswijze
Zet water op voor de pasta. Snijd de tomaatje doormidden en snijd de ui fijn. Zet een pan op het vuur met wat olie en laat heet worden. Fruit de ui met de knoflook en cayennepeper. Voeg dan de tomaatjes (en eventueel spekblokjes) toe en bak deze gaar. Kook ondertussen de pasta gaar.
Pers de citroen uit en rooster de pijnboompitjes.
Giet de pasta af zodra deze gaar is en doe in de pan met tomaatjes. Voeg het citroensap toe en bak de pasta voor ongeveer 3 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de pasta op de borden en serveer met de rucola, pijnboompitjes, basilicum, een scheutje goede olijfolie en parmezaanse kaas en eetsmakelijk!
Heerlijk! Deze ga ik van de week met vriendinnen maken. Perfecte zomerse pasta! Nu het weer nog even meewerken 🙂
Als ik het weerbericht mag geloven gaat het goed weer worden! Maar dat zegt nog niks :p Ik ga voor je duimen 🙂 Aan de pasta ligt het in ieder geval niet 😉