Citroenpasta

Wanneer het warm is heb ik geen zin om uitgebreid te koken. Ook omdat ik vaak met warmte weinig honger heb. Dus dan ben ik vaak op zoek naar een recept dat simpel, snel en verfrissend is. Toen ik een paar jaar geleden iets lekker voor mijn vader wilde maken vond ik het recept van een citroenpasta. En die was heerlijk! Alleen pasta met citroensap, olijfolie, kappertjes, knoflook, rucola en veel parmezaanse kaas. Klinkt saai maar is een van de lekkerste pasta’s die ik ken (moet je echt een keer maken). Toen het van de week zo warm was besloot ik deze weer te maken maar dan met nog wat extraatjes erdoor. Dus, ben je op zoek naar een snel en simpel recept voor een warme zomerdag? Maak deze pasta!

IMG_1938

Recept

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

– 400 gr pasta (eventueel volkoren)
– 1 teentje knoflook
– 1 cayennepeper (of 1tl cayennepoeder)
– 1 ui
– 200 gram cherrytomaatjes
– 1 citroen
– rucola (of een andere slasoort)
– pijnboompitjes
– basilicum
– parmezaanse kaas
– (eventueel 1 pakje spekblokjes (voor de echte carnivoren onder ons))
– peper en zout

IMG_1928

Bereidingswijze

Zet water op voor de pasta. Snijd de tomaatje doormidden en snijd de ui fijn. Zet een pan op het vuur met wat olie en laat heet worden. Fruit de ui met de knoflook en cayennepeper. Voeg dan de tomaatjes (en eventueel spekblokjes) toe en bak deze gaar. Kook ondertussen de pasta gaar.

IMG_1931

Pers de citroen uit en rooster de pijnboompitjes.

IMG_1929

Giet de pasta af zodra deze gaar is en doe in de pan met tomaatjes. Voeg het citroensap toe en bak de pasta voor ongeveer 3 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.

IMG_1932

Doe de pasta op de borden en serveer met de rucola, pijnboompitjes, basilicum, een scheutje goede olijfolie en parmezaanse kaas en eetsmakelijk!

IMG_1951

IMG_1943

IMG_1939