Courgetti

Pas kwam ik op Pinterest deze foto tegen. Ik werd nooit echt warm van spaghetti gemaakt van courgette maar na deze foto moest en zou ik hem maken. Dat ziet er toch mega lekker uit! Ik vertoefde een tijdje in Frankrijk en ik verheugde me er al op om de markt af te struinen naar mooie courgettes en tomaten en nog andere lekkere dingen 🙂 Met als basis dit recept kocht ik ingrediënten en ging ik aan de slag. Ondertussen staat dit recept op mijn favorieten-recepten-lijstje!
d3884a13a1dc4661db2a7b85db73bd05

Wat ik wel moest kopen was een juliennesnijder. Je kan het ook gewoon heel dun snijden maar aangezien je dit recept sowieso vaker wilt gaan maken ( 😛 ) raad ik je toch aan eentje te kopen. Je hebt ze in alle prijscategorieën dus het hoeft niet heel veel te kosten. Goed, tijd voor dat heerlijke recept!IMG_0566

Recept

Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 6 courgettes
  • 1 citroen
  • 3 ansjovisjes (proef je niet, maar geeft wel smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 3 el zwarte olijven
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 5 grote tomaten
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 blikje gepureerde tomaten
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten
  • 4 plakken ham (van goede kwaliteit) (optioneel)
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Snijd de olijven en tomaten in stukjes.IMG_0553IMG_0557

Zet een grote pan op het vuur met een flinkescheut olijfolie en laat heet worden.

Voeg de ui toe en iets later de knoflook en ansjovis (maak je geen zorgen om de ansjovis. Ik houd er niet zo van maar het gaf een heerlijke volle smaak aan de saus).IMG_0564

Voeg een tl chiliflakes toezodra de ansjovisjes uit elkaar vallen en laat dit even sissen.

Voeg de kappertjes en zwarte olijven toe. Roer door elkaar en bak voor een paar minuten. IMG_0580

Voeg de tomaten toe en kook deze gaar (doe een deksel op de pan)IMG_0587

Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat sudderen (het liefst een dag maar 10 minuutjes is ook prima). Breng op smaak met peper en zout.IMG_0600

Vlak voor het opdienen:

Kook de eieren +/- 7 minuten. De eieren zorgen voor een wat romiger geheel en voegen extra eiwitten aan het gerecht toe.

Was de courgettes en snijd fijn met een juliennesnijder. Pers de citroen uit over de courgetteslierten en maal wat zwarte peper erover fijn.IMG_0592

IMG_0619IMG_0625
Rooster de pijnboompitten goudbruin.

Serveren:

Serveerde courgetti met de tomatensaus, pijnboompitten, parmezaanse kaas, een eitje en een rolletje ham.IMG_0626

Eetsmakelijk!

IMG_0588 IMG_0597