“Fit met Marit”

Tromgeroffel! Yes, reuze blij met deze nieuwe bewuste beauty. Mag ik jullie voorstellen aan de ultieme girl crush “Marit”! Het afgelopen jaar keek ik dagelijks even op Marit haar instagram account om inspiratie op te doen. Op één of andere manier wist zij mij altijd weer naar de sportschool te krijgen. Ze is nuchter, houdt van een frietje joppie en krijgt een boost van billen trainen. Dit komt aardig dicht bij mijn levensdoelen, al komen mijn billen dichter bij die van Kim Kardashian. Afijn, naast een super inspirerende instagram heeft ze een website met allerlei fitness- en foodtips en brengt ze binnenkort een e-book uit samen met Lienke van “Dear good morning”. Get inspired ladies en lees snel het interview van “Fit met Marit”!

fitmetmarit2

Wat was/is jouw drijfveer om een gezonde levensstijl te verwelkomen in je leven en wat heeft het je gebracht? 

Mijn hele leven ben ik al sportief geweest, ik ben in een sportieve familie opgegroeid en heb altijd geschaatst in Thialf. Zo’n vijf keer per week was ik daar te vinden. Dus toen ik begon te studeren in Groningen en stopte met schaatsen, kwam ik wat kilo’s aan. Pas toen ging ik me verdiepen in gezond eten. Ook dit had ik wel van huis uit meegekregen, maar toen ik op mezelf kwam te wonen was dit even puzzelen. Ik ging erbij hardlopen en leerde voor mezelf te koken. Ik ging steeds gezonder eten, maar ook meer hardlopen. De verhouding werd niet helemaal gezond meer, te veel beweging, te weinig inname. Gelukkig ging ik dit na een tijdje zelf ook zien en ben ik met mijn zusje mee gegaan naar de sportschool. Ik ontwikkelde heel snel de liefde voor krachttraining en ik had door dat goed eten hierbij heel verstandig was. Ik at dus weer voldoende (veel!) omdat ik niet voor niets in de sportschool wilde staan. Mijn schaatskont kwam weer terug en ik was super gemotiveerd! Inmiddels hoef ik niet meer aan te komen en is het mijn levensstijl geworden. Ik word blij van eten. Het eten zelf, maar ook om er leuke dingen en recepten mee te bedenken. Het liefst sport ik in de ochtend, het is mijn uitlaatklep en het geeft me energie voor de rest van de dag!

Wat houd een gezonde levensstijl voor jouw in?

Balans. Balans tussen eten, sporten en genieten. Dat houdt voor mij in dat ik lekker eet. Lekker eten is voor mij ook gezond eten, maar ook af en toe chocolade of een patatje joppie tussendoor. Dit niet willen compenseren in de sportschool, maar in de sportschool grenzen verleggen om mezelf fit te voelen. En daarnaast gewoon lekker genieten van de mensen om mij heen, tijdens het sporten, met gezond eten, maar ook door het er niet altijd mee bezig te zijn.

Welke healthy habit kunnen we dagelijks bij je terug vinden? 
Ik hou van mijn havermout ontbijtjes en lunches met ei en avocado. Heerlijk!

Van welke work out word je helemaal blij en waarom?
Toch wel ‘legday’. Ik hou ervan om mijn benen en billen te trainen! De oefeningen vind ik leuk (bijvoorbeeld donkey kicks) en het gevoel achteraf is heerlijk! Lekker waggelen.

fitmetmarit1

Wat is jouw favoriete healthy hotspot?

Hmm, goede vraag. In Groningen zijn er nog niet heel veel healthy hotspots. Maar je hebt hier ‘het Concerthuis’ die altijd erg leuke, aparte keuzes heeft. Met veel keuze uit vegetarisch of veganistisch! (Maar ook heerlijke, ongezonde brownie met karamel zeezout)

Hoe ziet je work out agenda er in een week ongeveer uit?

Maandagochtend sta ik sowieso in de sportschool. Ik hou ervan om mijn week goed te beginnen. Zaterdag en/of zondag ben ik vaak vrij of ga ik samen met mijn vriend sporten. Naast maandag sta ik doordeweeks nog zo’n twee of drie keer per week in de sportschool. Sowieso één rustdag in de week en één actieve rustdag waarop ik een stukje ga hardlopen.

Hoe ziet een gemiddelde dag gezond eten er bij jou uit?

Ik krijg vaak vragen naar wat ik zoal eet op een dag, maar dit hou ik liever voor me. Veel mensen gaan zich hiermee spiegelen of vergelijken en ik vind dat het voor iedereen verschilt. Ik weet dat ik veel eet, meer dan de gemiddelde vrouw (waarschijnlijk nodig heeft). Ik eet wanneer ik trek (zo’n 8 keer per dag) heb en vaak zijn dit gezonde keuzes.

Wat train je het liefst?

Benen & billen! Vind ik ook de beste plekken die mooi zijn als het gespierd is!

Wil je een gezond recept delen of iets vertellen over je favoriete healthy recept?

Ik hou van bakken! En eigenlijk heb ik als basisingrediënten van mijn baksels altijd banaan en havermout. Ik bak ook zonder, maar hiermee heb ik toch wel de lekkerste dingen gemaakt. Het liefste gebruik ik hierbij ook chocolade en pindakaas. Mijn eiwitrepen zijn zo lekker en makkelijk als tussendoortje!

Wie of wat is jouw fitinspiratie?

Lienke van Dear Good Morning. Niet omdat ik met haar een e-book uit ga brengen, maar juist daarom ga ik met haar een e-book uit brengen. Ik ken haar via instagram en onze klik was dat we beiden uit Friesland kwamen en een beetje gek zijn. Haar posts inspireren me altijd enorm, altijd vrolijk en mega gemotiveerd. En die abs, ja, wie wil die nou niet?

watermelon Happy Marit

Hoeveel uur train je ongeveer in een week?

Ik denk dat het gemiddeld ongeveer neer komt op 7 à 8 uur.

Wat zou jij lezers die graag een gezonde levensstijl willen zeker willen meegeven?

Dat je niet alles direct abrupt moet willen omgooien en dat je niet binnen één dag resultaat ziet. Geef het tijd, maar geef jezelf ook tijd om te wennen. Maak het geen kwelling, maar maak er een uitdaging van en zorg dat je gezond eten ook lekker maakt.

Lekkerste (healthy)snack ooit: 

Mijn pindakaas-eiwitrepen, hihi!

Het meest trots ben je op… 

Mijn billen. Omdat ik altijd mooie schaatsbillen had, die door mijn eigen schuld helemaal heb laten verdwijnen en ik nu wel kan stellen dat ze terug zijn!

Favoriete buik-, bil-, been- en arm work out?

Leg raises & russian twist voor de buik. Donkey kicks voor de billen. Squats voor de benen en voor de armen de bicep curl.

Jouw ultieme guilty pleasure:

Tony chocolade karamel zeezout als voorgerecht, patatje joppiesaus & pindasaus als hoofdgerecht en ben & jerry cookie dough als toetje.

cheat

Kiezen maar!

Buik of billen trainen? Billen!
Wijn of groene smoothie? Groene smoothie!
Cardio of kracht? Kracht!
Tot laat in de nacht dansen of een uur crossfit? Crossfit!

Tot slot,

‘Fit is not a destination, it’s a way of life’.

Als ‘fitchick’ komt het nu misschien over alsof ik altijd gezond eet en elke dag in de sportschool te vinden ben, maar ook ik heb af en toe mijn sleur en geen zin om te sporten en gewoon op de bank te hangen met chocolade. Maak en hou het voor jezelf leuk. Stel kleine doelen op en werk hier naartoe. De beste motivatie is je eigen progressie. Doe het voor jezelf en vergelijk je niet met anderen.

Marit kun je volgen via:

Websitehttp://www.fitwithmarit.nl/
Instagramfitmetmarit
FacebookFit With Marit