Gezonde(re) cheesecake

Oooh cheesecake… daar kan je me echt voor wakker maken! Ik zou het elke week wel willen eten maar ik houd mezelf tegen. Daarom ging ik op zoek naar een gezondere variant van de cheesecake. En daar staat internet vol mee! Dus na een aantal recepten bekeken te hebben ben ik aan de slag gegaan. Dat is alweer bijna een jaar geleden. De cheesecake was heerlijk, maar als je het mij vraagt  geen echte cheesecake. Alle zogenoemde cheesecakes op internet zijn gewoon ijstaarten. Ook heel lekker, dat zeker! Maar geen cheesecake. Daarom ben ik verder gaan zoeken, én…. ik heb hét gezonde cheesecakerecept gevonden.

IMG_9587

Oké, gezond is misschien een groot woord. Laten we zeggen: minder slecht 😉 Maar héél schuldig hoef je je niet te voelen na het eten van zo een cheesecakeje. Daarbij, de eerder genoemde cheesecake/ijstaart bevat zoveel noten en kokosolie dat deze ontzettend vet is. Hoewel het met name onverzadigde (goede) vetten  zijn is het geen taart die je al te vaak moet maken als je het mij vraagt.

Na al mijn kookboeken en internet afgespeurd te hebben kwam ik uiteindelijk tot hét recept. En ik ben ongelooflijk blij want hij smaakt heerlijk! Het is een frisse cheesecake met een leuke twist 😀 Ik heb gekozen voor mijn favoriete tartelette vormpjes. Mocht je ooit twijfelen om ze te kopen dan raad ik ze zeker aan! Tartelettes zijn ontzettend snel gemaakt, zien er mooi en gezellig uit en zijn (als je ze goed maakt natuurlijk) heerlijk!

Recept Cheesecake

Hoeveelheid: voor 4 kleine cheesecakes
Bereidingstijd: 15 minuten (+30 minuten bakken)

Benodigdheden

Voor de bodem:
– 100 gram speltmeel (geen bloem)
– 25 gram palmsuiker/kokosbloesemsuiker
– 50 gram boter
– 30 ml water
– 1 tl rozemarijn
– snufje zout

IMG_9567 IMG_9476 IMG_9475

IMG_9474

Voor de vulling:
– 120 gram griekse yoghurt
– 1 ei
– 30 ml citroensap
– 1 tl citroenzest
– 10 gram agavesiroop
– 15 gram honing
– 10 gram palm/kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed dit tot een deeg.  Verdeel het deeg over de vier vormpjes.

IMG_9494

IMG_9498

IMG_9503

IMG_9548

IMG_9553

Maak dan de vulling. Klop de yoghurt en het ei los en voeg de rest van de ingrediënten toe. Klop dit met een garde tot het allemaal gemengd is.

IMG_9504

IMG_9536

Schenk dan het mengsel in de beklede tartetlettevormpjes. Zet de vormpjes in de (voorverwarmde) oven van 180 graden en bak in 30 minuten gaar.

IMG_9556

IMG_9558

 Haal de cheesecakejes na 30 minuten uit de oven, laat ze goed afkoelen en los ze uit de vormpjes. Garneer ze met besjes en/of rozemarijn voor de kleur.

IMG_9594

IMG_9578