Boek Review: Plant Power – Lisette Kreischer

Afgelopen week kreeg ik een boek toegestuurd en wauw wat een mooi boek! Toen ik de doos openmaakte en het boek zag was ik al meteen enthousiast en na het lezen heeft het zijn verwachtingen wel waar gemaakt.

Plant-power-cover-Hires

Het boek Plant Power is geschreven door Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. Je kent haar misschien van de bekende Dutch Weed Burger die ze ontwikkeld heeft. Naast Plant Power heeft ze eerdere boeken geschreven: Veggie in Pumps, Ecofabulous koken in alle seizoenen, 10WYS, de wijsheidsrevolutie, Lisette in Luilekkerland, NON*FISH*A*LI*CIOUS en wat de pot schaft.

1-IMG_9214

Lisette leeft volgens de door haar zogenoemde ecofabulous lifestyle. Dit komt in het boek Plant Power goed naar voren. Het is een uitgebreid kookboek met veel informatie. Het boek begint met waarom ze plantaardig is gaan eten en hoe dit tot stand is gekomen. Daarna komen een aantal ingrediënten aan bod waar Lisette’s voorkeur naar uitgaat en welke zij liever niet in haar leefstijl terug ziet. Verder komen er nog yogatips in voor.

1-IMG_9207
Vervolgens is het boek op een originele manier ingedeeld. De recepten zijn ingedeeld per seizoen. Ik vraag me af waarom zo weinig kookboeken dat hebben. Tijdens een koude winter verlang je naar hele andere recepten dan hartje zomer. Maar dat niet alleen, seizoensgebonden producten eten is veel beter voor het milieu en seizoensgroenten en -fruit zijn meestal goedkoper. Dan is per seizoen een indeling van ontbijt, lunch en diner. Kijk dus gewoon in welk seizoen je zit en hoe laat het is en je recept staat voor je klaar. Zo gezien dus eigenlijk superhandig!

1-IMG_9200

1-IMG_9206

1-IMG_9204

Maar het oog wil ook wat. Mijn eerste indruk was al goed en na het goed te hebben doorgebladerd blijf ik bij die mening. De foto’s zien er mooi en aantrekkelijk uit. Het boek is duidelijk en mooi vormgegeven. Niet te veel poespas maar ook niet heel saai.

1-IMG_9212

Een boek met alleen maar plantaardige gerechten daarin kun je de zoveel besproken superfoods in verwachten. En die komen er ook in voor. Een aantal superfoods worden benoemd en wat hun voordelen zijn. Zelf heb ik weinig met superfoods. Dat ze kunnen bijdragen aan een gezond(er) leefpatroon dat zal goed kunnen. Maar ik geloof zolang je basis goed is je de superfoods niet nodig hoeft te hebben. Maar deze kun je makkelijk weglaten uit de recepten. Dus de keuze is eigenlijk aan jezelf of je deze in hetrecept gaat verwerken.

1-IMG_9198

Een ander groot voordeel dat ik in eerste instantie niet zo had verwacht is dat de ingrediëntenlijsten erg simpel zijn. Je hoeft niet eerst tien winkels af voordat je alles in huis hebt. Je zal vast en zeker een bezoekje moeten brengen aan biologische supermarkt maar dat is eigenlijk het enige. En mocht je zelf niet 100% plantaardig eten zijn deze ingrediënten gemakkelijk te vervangen (denk aan sojaroom of mayonaise zonder ei). Maar dit laat zien hoe gemakkelijk plantaardig eten eigenlijk kan zijn. En dat is een van de doelen van Lisette.

1-IMG_9210

Natuurlijk wil ik wel een recept proberen uit het boek! Want het kan er allemaal prachtig uitzien, de recepten moeten ook kloppen! Daarom heb ik onderstaand recept (op aanraden van Lisette) gemaakt. De Non-Tuna salad.

1-IMG_9203

Ondanks ik wel graag vis eet was ik toch nieuwsgierig om het te maken. Zou het naar tonijn proeven? Is het een waardige vervanger? Nee, het smaakt niet naar tonijn. Maar Ja, het is wel een waardige vervanger. Eet jij helemaal veganistisch en mis je de tonijnssalade dan is dit inderdaad een aanrader. Ik heb wel normale mayonaise gebruikt en geen spirulina maar daar kun je zelf voor kiezen. Ik vind dit ook een hele goede salade om met een feestje op tafel te zetten voor op toastjes.

2015-01-16 16.33.01 2015-01-16 16.35.40

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Je kunt het hier kopen voor €24,99. Is je interesse gewekt over Lisette zelf? Lees hier haar interview in de rubriek “Bewuste Beauty’s”!