Winterse frisdrank – Grapefruit en gember

Ik houd niet zo van frisdrank. Er zit meestal zo ontzettend veel suiker in dat ik het liever laat staan. Natuurlijk is er ook een light-variant maar naast dat ik tegen light-producten ben proef ik de smaak van de zoetstof er altijd bovenuit wat ik echt vies vind. Dus meestal laat ik dat staan. Ik leef zo ongeveer op water en thee (en probeer af te kicken van de melk). Een eigen frisdrank maken is voor mij een goede optie. Ik houd van verse ijsthee maar ook eigen frisdrank is eigenlijk zo gemaakt en superlekker.

1-IMG_9252

Nu is frisdrank met dit gure weer niet het meest ideale drankje. Daarom zit de gember erin die je frisdrank toch een verwarmende smaak geeft. Ook voeg ik agavesiroop toe zodat de frisdrank niet ál te fris is 😉 Hier kun je natuurlijk heel gemakkelijk mee variëren. Iets meer agavesiroop in de winter of bijvoorbeeld het toevoegen van een klein snufje kaneel of trek een kruidnageltje mee.

Recept

Hoeveelheid: voor 1 liter
Bereidingstijd: 15 minuten + koud laten worden

1-IMG_9240-001

Benodigdheden

– 1 grapefruit
– 2 perssinaasappels
– 1 cm gember
– 1 serehstengel
– 700 ml spa rood
– agavesiroop naar smaak (ik heb ongeveer 3 el gebruikt)
– optioneel: citroen (als je van zuur houdt)

1-IMG_9255

Bereidingswijze

Pers de citrusvruchten uit en schil en snijd de gember fijn. Zet dit alles op het vuur met de sereh en agavesiroop en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat alle smaken 5 minuutjes trekken. Zeef de sap en laat dit afkoelen. De verhouding kun je naar smaak bepalen. Ik had ongeveer 1/4 sap en 3/4 spa rood. Proef zoals jij dit lekker vindt! Wanneer de sap en spa rood bij elkaar gevoegd zijn (doe dit voorzichtig want het kan gaan spuiten) zet het dan in de koelkast en laat het lekker koud worden!

IMG_9357 IMG_9272

Voedingswaarde

Per glas
Energie: 24 kcal
Vet: 0 gram
Eiwit: 0 gram
Koolhydraten: 6 gram (waarvan 3 gram toegevoegd agave)
Vezels: 0 gram