Fitgirlcode Christel

Christel is 30 jaar en co-founder van Fitgirlcode. Samen met haar beste vriendin hebben zij een community opgezet voor meiden om zich te laten inspireren op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Naast het opzetten van de community werkt Christel fulltime als cost engineer in de olie- en gasindustrie. Totaal iets anders dus. Juist door die combinatie blijft haar leven heel speels en dynamisch.

christel en aranka

We hebben ongelofelijk veel respect voor je transformatie, maar vertel! Waar kwam die omslag vandaan, wat was je aanpak en wat deed je eraan om van A naar B te komen?!

Bedankt voor het compliment! Bijna 2 jaar geleden heb ik de omslag gemaakt. Het ging me in eerste instantie niet eens om het afvallen. Eigenlijk wilde ik een gezondere en fitte levensstijl. Ik besloot dat ik alleen nog in het weekend mocht snoepen (nu noem ik dat dus mijn cheatday). Daarnaast sportte ik altijd al 2 keer in de week en ging ik nu 3 (of soms 4) keer in de week sporten. En beetje bij beetje slopen de gezonde elementen erin. Doordeweeks nam ik geen brood meer, ik werd zo veel meer bewust van wat ik at en langzaam werd ik steeds slanker en gespierder. In 1,5 jaar tijd ben ik 10 kilo kwijtgeraakt en nu ben ik al een paar maanden stabiel. Ik zeg ook altijd: de kilo’s zijn er niet in een dag aangekomen, waarom zullen ze er dan wel binnen een dag afgaan. Neem voor de weg naar gezondheid de tijd. Het is een levensstijl, geen hype. Er staat ook op fitgirlcode.com een interview waarin ik hier meer over vertel.

tijdsbalk2

Hoe vaak sport je gemiddeld in de week en wat is je drijfveer?

Gemiddeld 4 keer, waarvan 1 keer cardio (hardlopen; ong 10/15 km) en 1 keer elevatorsports, 1  keer krachttraining (crossfit of nogmaals elevatorsports) de vierde workout kan van alles zijn: yoga, boksen, nogmaals hardlopen, het is maar een beetje wat uitkomt en waar ik zin in heb. Mijn drijfveer is om lekker bezig te blijven en mij te kunnen ontspannen na een lang werkdag.

Wat is jouw gouden tip voor de dames die van de zomer willen shinen op la playa?

Ow dat is een lastige! Ik denk dat vrouwen veel te kritisch naar zichzelf kijken. Iedereen heeft wel iets waar ze minder tevreden over is. Ik ken ook niemand die 100% tevreden met zichzelf is. Dus wees niet onzeker over je “dikke” billen ofzo, andere vrouwen zijn er jaloers op!

Heb je een favoriete en meest effectieve workout?

Ja! Ik train nu een jaar bij een gym in Rotterdam genaamd Elevatorsports. Dit is een combinatie tussen crossfit (krachttraining).

Wat is je doel met jullie blog fitgirlcode.com

Fitgirlcode is een community voor meiden die of al fit zijn en tips willen, of juist meiden die inspiratie op willen doen. Eigenlijk dus voor iedereen. We geven ze een kijkje in ons eigen leven. Zo laten we op instagram foto’s zien en op de site bloggen we erover. We hebben elke maand een challenge waarmee we de meiden proberen uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Verder hebben we verschillende topics zoals: fit, fashion en recipes. We willen een toegankelijke community blijven en zodra er vragen zijn maken we er een blogpost over. En ons doel met fitgirlcode is om de grootste fit girl community in Europa te worden 🙂

Wie of wat inspireert jou naar een fitte levensstijl?

Ik heb in mijn directe omgeving heel veel aan Aranka, mijn familie en mijn sportvrienden. Op instagram volg ik ook echt inspirerende meiden zoals Fannatiek, Runninglau, Healthyfans, Fitwithashley, merel_at_from_food_to_health en basebodybabes.

christel

Wat is je favoriete healthy hotspot en waarom?

Spirit, de groene passage in Rotterdam.

Welk product haal je nooit in huis?

Geen spullen voor de frituur. Ik heb nieteens een friteuze in huis. Ik hou er niet van en heb ik ook nooit gedaan ook. Als ik echt zin in een patatje heb ga ik wel naar de snackbar (alleen op de cheatdays hahaha).

Heb je een favoriet gezond product?

Havermout. Klinkt suf, maar je kunt er zo veel mee. Eet het elke ochtend en maak er elke dag een feestje van.

Kun je je favoriete gezonde recept met ons delen?

Stipt op nummer 1: de raw caramel slices

Voor de basis:
6 grote dadels
125 gram walnoten
125 gram pecannoten
1 theelepel cocosnootolie
2 theelepels water.

Bakpapier in de vorm doen. Pitten uit de dadels halen. Alles mixen in een blenden/food processor en over de bodem smeren. 20 minuten in de vriezer.caramel slice

Caramel:
15 Dadels
2 eetlepels cashew of amandel pasta
2 eetlepels kokosnoot nectar/ maple syrup
½ kopje water
Snufje zeezout

Alles mixen tot het glad is. Over de basis heen gieten en een uur in de vriezer.

Chocola:
50 gram cacao boter of kokosnoot olie
3 eetlepels kokosnoot nectar/ maple syrup
2 eetlepels cacao poeder

Smelt de boter en roer de overige ingrediënten erdoor heen. Giet over de karamel heen en zet 20 minuten in de vriezer. Om het makkelijker te snijden: maak je mes warm in een glas met gekookt water.

Klik hier om naar het recept te gaan

Watvoor rol speelt voeding in je drukke sportschema?

Een hele belangrijke! Doordat ik zoveel sport moet dat ook wel. Zo gebruik ik ook Whey protein en casein shakes, eet ik graag smart bars als snack en probeer ik mijn lichaam de voedingsstoffen te geven wat het nodig heeft en waar het om vraagt. Omdat dit ook vaak aan ons gevraagd werd op fitgirlcode hebben we eet- en sportschema’s geplaatst op onze website. Hierbij wel erbij gezegd dat dit voor iedereen verschilt en dat het misschien wat kan inspireren voor gerechtjes, snacks, e.d.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Chocolade!! Maar gelukkig hebben ze heel vee healthy recepten met cacao erin verwerkt waardoor ik ook gezond kan snoepen.

Tot slot,

Don’t let life pass you by. Het leven gaat snel. Geniet van de kleine dingen en geniet als kapitein van je eigen leven.

De meiden van fitgirlcode kun je volgen via hun website , Instagram of Facebook.

Wil je Christel zelf volgen? Dat kan via haar Instagramaccount.