Hotspot: Escobar in Antwerpen

Al een tijdje stond er een dagje Antwerpen op de planning en een bezoekje aan het toffe koffiehuis Escobar mocht daar niet bij missen. Saskia woont in Zeeland en rijdt dan ook graag regelmatig naar Antwerpen om een bezoekje te brengen aan de toffe binnenstad en de lekkere lunchrooms. Zo ontdekte ze een tijd geleden de escobar en nam er Eefke mee naar toe. Watertandend hebben wij genoten van onze goddelijke broodjes, meer weten over deze hotspot? Lees hier onder verder mee.

escobar

De escobar is een koffiehuis met vele lunchmogelijkheden. Naast de lekkerste broodjes kun je ook terecht voor een stukje huisgemaakte taart en de tofste koffietjes. De sfeer is er altijd gezellig, gastvrij, relaxed en mede door de toffe kopjes en schoteltjes lekker vintage. Wij houden er van!

escobar

Helaas was er geen plekje meer vrij in hun gezellige tuin dus zijn we binnen gaan zitten. De kaarten lagen op tafel, wat een keuze! Van notenbrood met brie tot een broodje met Italiaanse ham en avocado. Je raadt het al… we konden niet kiezen. Ondertussen vroegen ze of we misschien al iets wilden drinken. Saskia koos voor de Bionina met grapefruit en Eefke ging voor een heerlijke Bionade met vlierbessensmaak.

escobar

escobar

Toen de drankjes werden geserveerd hadden we nog geen keuze kunnen maken. Koen (eigenaar)  vroeg of hij ons kon helpen met een keuze, heel fijn vonden we en vroegen om de topper van de kaart. Hij wees ons op de muur boven de bar waar met krijtbord nog meer heerlijke keuzes stonden. Groenten/noten burger, salades,  100% rundvleesburgers, hummusburger en ga zo nog maar even door. Hij raadde ons de populaire rundvlees en groente/noten burger aan. Zo koos Eefke voor de rundvleesburger en ging ik voor de groenteburger met geitenkaas en appeltjes.

escobar
Niet veel later werden onze broodjes geserveerd. Wat zagen ze er goddelijk uit! De burger van Eefke is lekker goed belegd en de burger zag er perfect en vers uit, zoals hij er uit moet zien dus. Saskia haar burger zag er fingerlicking good uit. Boven op de groenten/notenburger lag mooie zachte geitenkaas bestrooid met nootjes, zaden, gedroogd fruit en 2 soorten appeltjes. We genieten van onze broodjes en de super fijne/gezellige sfeer van deze top tent. Beiden erg enthousiast en voldaan van onze broodjes schieten nog wat foto’s en kletsen wat  met Koen de eigenaar wat overigens een hele attente en vriendelijke man is die het graag zijn klanten naar hun zin maakt (vinden wij heul fijn!).

escobar

Helaas hadden we geen plekje meer over voor 1 van de heerlijke koffietjes op de kaart. De keuze op de koffiekaart is leuk en breed. Zo kan je een lekkere koffie bestellen met Maltezers of bijvoorbeeld haribo spekjes. Misschien niet health proof maar wel guilty pleasure proof! Het proberen waard dus!

escobar

Top

–          Er is onwijs veel keuze op de kaart en echt voor ieder wat wils

–          Broodjes en salades zijn heel rijk belegd

–          De broodjes variëren van €6 tot €12. Je kan er dus voor een goddelijke lunch al met €10 klaar zijn.

–          Er zijn genoeg healthy choices, maar is ook ruimte om even flink los te gaan met een guilty pleasure

–          Vriendelijk en behulpzaam personeel die graag helpen met het maken van je keuze

–          Veel is homemade en daar houden wij van!

escobar

Tip

Jammer dat er niet gepind kan worden, Eefke moest even een blokje om naar een pinautomaat. Zorg dus dat je genoeg contant geld bij je hebt!

Oordeel

Citroenenrange_8

Onze crush is duidelijk op deze hotspot gevallen en we geven ze daarom  dik 8 citroenen!

escobar

Waar je de Escobar kunt vinden (Op loopafstand van de Meir en het station):

Quellinstraat 32
2018 Antwerpen

Website: www.koffieenlunchescobar.be
Facebook: Facebook Escobar