Manon Meijers

Manon heeft naast haar eigen stylingbureau, waarmee zij BN-ers kleden en stylingadvies geven aan bedrijven en particulieren, heeft ze een online magazine, www.MonStyle.nl en is ze als styliste verbonden aan tv-programma’s als De Modepolitie 2.0 en Hotter Than My Daughter.

Manon_8

Nadat je ontdekte dat je hypoglykemie hebt (wat inhoudt dat je geen suiker meer mag eten) veranderde jouw eetpatroon totaal. Wat heeft deze nieuwe levensstijl jou allemaal gebracht en wat houdt het precies in?
Ongeveer driekwart jaar geleden ontdekte ik dat ik hypoglykemie heb. Hetgeen betekent dat ik geen suiker meer mag eten omdat ik een verhoogd risico op diabetes heb. Mijn lijf maakt nu teveel insuline aan waardoor de kans bestaat dat mijn bijnieren uitgeput raken. Nogal een shock (of misschien juist daarom wel niet…) omdat ik tot op dat moment fervent aanhanger van het ‘CCC’-dieet was: Chips, Cola Light en Chocola…. Vlak na de ontdekking ging ik volledig in de ontkenning. Hoezo geen suiker?! Ik denk dat ik met recht kan zeggen dat ik leed aan een keiharde suikerverslaving (in stand gehouden door mijn hypoglykemie waardoor mijn lichaam er om schreeuwde) met alle fysieke en mentale gevolgen van dien: moodswings, opgeblazenheid, continue gebrek aan energie, etc. Uiteindelijk, omdat ik door de bomen het bos niet meer zag (wat mag ik wel eten en wat niet?) heb ik de hulp ingeschakeld van Priscilla Vermolen van YourHealthCoach.nl. Zij is orthomoleculair voedingstechnoloog en ik was direct na mijn eerste consult ‘om’. Niet alleen kon ze me precies vertellen wat ik wel en niet mocht eten, ze presteerde het ook om de (voor mij tot dat moment onmogelijke…) uitdaging aantrekkelijk te maken (al was het alleen maar omdat ze er zelf zo glowy uitzag!). De eerste twee weken suikerloos eten waren echt een hel. Priscilla voegde aan suikerloos overigens ook nog gluten- en lactosevrij toe en na een week of vier begon ik echt verschil te merken. Tot die tijd schoof ik mijn lusteloosheid altijd af op ‘te hard werken’ maar het is ongelooflijk wat de juiste voeding voor je kan doen. Ik knapte met de dag op en begon me niet alleen beter te voelen maar er ook beter uit te zien. Ik eet nu om de 2,5/3 uur om mijn bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Het vergt veel voorbereiding maar alles went en het is iedere minuut aan moeite waard.

Welke healthy habit kunnen wij dagelijks bij jou terug vinden?
Ik word ernstig gelukkig van mijn ontbijtmoment. Ik start met een groot glas citroenwater en een hele lading chlorellatabletten en drink vervolgens een green smoothie.

Wat is jouw beste tip aan onze volgers naar een gezond en evenwichtig leven?
Voorbereiding is alles… Mijn voedingsmantra is veranderd van Esso, Shell, Texaco naar ‘fail to prepare is prepare to fail…’.

Untitled-1

Wat zijn je favoriete gezonde producten?
– Chlorellatabletjes. Sinds ik die slik ben ik geen 1 keer meer verkouden of ziek geweest.
– Ik zweer bij GoGreenBars als tussendoortje. Inmiddels vind ik ze lekkerder dan een Bounty en ze zijn ontzettende lifesavers als ik een keer later kan lunchen/dineren dan verwacht.
– 
YogiTea Detox: thee met een beetje karamellerig smaakje (some habits are hard to die 😉 ) zonder dat het te zoet is.

Hoe ziet jouw workout week er ongeveer uit?
Ik probeer 3 à 4 keer per week te sporten. 4x lukt echt alleen in ‘rustige’ periodes (maar dan werk ik nog 60 uur per week…) 2 à 3x sowieso met Bart van Roosmalen, mijn personal trainer (klinkt superdecadent maar in mijn ogen is het efficiënter dan alle keren dat ik hiervoor sportscholen sponsorde door nooit te gaan) en daarnaast probeer ik nog hard te lopen.

Van welke workout word je helemaal blij?
Boksen! Het is technisch en daardoor uitdagend en er is voor mij niets zo ontspannend dan je letterlijk even helemaal leeg te ‘rammen’.

Wat is je favoriete workout kleding/merk?
Ik durf het bijna niet te zeggen maar een sportbh is mijn nieuwe favoriete kledingstuk, hahaha….Verder ben ik dol op alles van Nike: het is functioneel en ziet er stoer uit zonder teveel gedoe.

Wat is volgens jou een vette no-go op het gebied van sport en fashion?
Voor mij onbegrijpelijk als je van top tot teen in de steigers een sportzaal binnenloopt…Hetzelfde geldt denk ik een beetje voor te bloot: voor mij is een sportschool een sportschool en geen pick-up-place 😉

Doe je nog iets extra’s richting de zomermaanden betreft voeding en sport?
Het fijne is, dat als je voedingspatroon ‘standaard’ goed is, dat dat dus niet meer hoeft! Geen bikini-stress dit jaar!manon column beeld

Wat is je favoriete healthy hotspot?
Ik word dolgelukkig van shoppen bij de Ekoplaza.
Eten vol Leven is een te gek lunchplekje in Antwerpen: tikkeltje hoog geitenwollensokgehalte (fully vegan) maar het eten is geweldig.

Wat is je favoriete healthy to-go product?
Go Green Bars! En een zakje met ongebrande noten, pompoenzaadjes en gojibessen.

Wat is je favoriete gezonde recept?
Green smoothie van spinazie (twee handen), bevroren ananas (1 hand), halve baan of eiwitpoeder met bananensmaak, kokoswater, chiaseeds en een beetje limoensap. De bevroren ananas maakt dat het wegdrinkt als een milkshake.

Wat is jouww guilty pleasure?
Als de dag komt dat ik niet meer droom van Chocotoff, geef ik een feestje. Met Chocotoffs.

Tot slot, 
Zoals mijn healthcoach Priscilla zo mooi zegt: laat de alles of niets gedachte een beetje los. Als je een ‘foutje’ maakt door je een keer niet aan je gezonde levensstijl te houden sla dan niet door. Een I-Phone die je op de grond hebt laten vallen ga je tenslotte ook niet nog tien keer op de grond gooien omdat er een barstje in zit….

Manon kun je volgen via haar website www.MonStyle.nl, Facebook en Instagram!