Drie keer een havermout ontbijt

Havermout is onwijs gezond, iets wat veel van jullie misschien al wel wisten. Hieronder even kort waarom het precies zo gezond is en daarna drie simpele maar heerlijke havermout ontbijtjes.

• Havermout is een bron van vezels (7,5 gram per 100 gram havermout) die er voor zorgen dat je lekker snel vol zit
• Het bevat veel eiwitten, weinig suiker en weinig vet
• Het geeft je gedurende een langere periode stabiele energie
• Wanneer je het vaker eet, verlaag je op een natuurlijke manier je cholesterolspiegel
• Het verlaagt je bloedsuikerspiegel (minder pieken in je bloedsuikerspiegel) dankzij een lage glycemische idex van 49.

Havermoutpap

Dit is wellicht de meest bekende en populaire van de drie. Lekker makkelijk, vullend en zeker in de winter heerlijk warm. Met deze variant kun je lekker veel uitproberen en combineren met verschillende soorten noten, vruchten en bijvoorbeeld pure chocolade. Bekijk hieronder het receptje van onze havermoutpap en ga zelf lekker experimenten met welke smaken jij lekker vindt.

havermout

Benodigdheden

 • 250 ml melk of notenmelk zoals bijvoorbeeld amandelmelk
 • 60 ml havermout
 • 1 banaan
 • Gemengde noten
 • Optioneel: superfoods zoals op het plaatje gojibessen

Mugcake met Griekse yoghurt en topping

Laatst kwam ik dit receptje tegen op de blog van ilovehealth. Ik vind het er in eerste instantie nog niet heel lekker uit zien maar wilde het toch eens proberen want de combinaties van ingrediënten gaan vaak heel goed samen. Sindsdien ben ik er erg gek op en eet ik het regelmatig als ontbijtje. Het is een super snel en makkelijk ontbijtje dat in een handomdraai voor je neus staat.

havermout

Benodigdheden

 • 1 ei
 • 3 eetlepels havermout
 • 1 kleine banaan
 • Honing of agavesiroop
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • Amandelen
 • Geraspte amandelen
 • Gojibessen

Prak de banaan in een kommetje. Voeg het ei, de havermout en de honing of agavesiroop toe. Klop alles met een garde tot een glad mengsel en zet voor 1,5 miunuut op 900 watt in de magnetron. Bak intussen kort het amandelschaafsel.
Draai je kommetje om op een bordje. Je mugcake staat en voeg nu alleen nog de Griekse yoghurt, amandelen, gojibessen en het schaafsel toe. Hmm geniet van dit leuke en lekkere receptje!

Overnight oats met sojayoghurt

Dit ideale ontbijtje vraagt de avond van te voren wat werk maar dan kun je ’s ochtends wel direct van je ontbijtje genieten. Er is veel variatie mogelijk bij de overnight oats. Zo kun je oneindig afwisselen met de soorten yoghurt, nootjes en fruit. Bekijk hieronder wat je allemaal nodig hebt voor ons overnight oat receptje.

havermout

Benodigdheden

 • 100 gram havermout
 • 400 gram soja yoghurt
 • ½ eetlepel kaneel
 • 2 handjes gemengde noten
 • 1 banaan
 • Extra: weckpot of mason jar

Meng de havermout, sojayoghurt en kaneel goed met elkaar in een schaaltje. Snijd de banaan. Voeg een eerste laag van het havermoutmengsel in de weckpot, top het dan met de helft van de stukjes banaan en de gemengde noten. Voeg een 2e laag toe en top het weer op dezelfde manier. Sluit de weckpot af en zet je ontbijtje voor een nachtje in de koelkast en geniet er de volgende ochtend lekker van!