Nina Pierson

Nina, 28 jaar, is mede-eigenaar van de saladebar SLA in Amsterdam en creatief directeur van het agentschap PUP creative agency. Ze is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Thailand en Blaricum. Sinds 2005 woont ze weer in Amsterdam, Jordaan. Haar interesse voor gezond eten ontstond al toen ze 11 jaar was. Haar vader was ernstig ziek en samen met haar moeder zijn ze toen aan een super gezond (streng) dieet gegaan. 4 groentesapjes versgeperst per dag, alleen maar volkoren producten, vegetarisch eten, nauwelijks zout en geen suiker. Sindsdien eet haar moeder vegetarisch. Nina eet sinds 6 jaar vegetarisch en sinds 1,5 jaar eet ze (gematigd) volgens de Voedselzandloper.

nina1Credits by: Poppy’s Parade

Hoe is het idee van SLA ontstaan en wat is jullie doel?
Het idee is ontstaan tijdens een inspirerende reis door Myanmar (Birma). We raakten helemaal in de ban van het boek “De Voedselzandloper” van Kris Verburgh. Super interessant. Sindsdien wilden we onze levensstijl nog wat verder aanpassen (ik eet wel al 6 jaar vegetarisch en drink vanaf mn 11e versgeperste groentesapjes). Toen we terugkwamen hadden we nergens een plek waar we even snel iets gezonds (en ook nog verantwoord) konden eten. Jop wilde een supermarkt beginnen, maar Marqt was er natuurlijk al en deed het goed. Ik was in NY en Londen wel eens een saladebar tegengekomen en gek genoeg nog nauwelijks in Amsterdam. Toen kwam het idee om het zelf te doen. Uit noodzaak geboren eigenlijk.  Onze ideologie is toegankelijk, betaalbaar, lekker, gezond en verantwoord eten. Toegankelijk betekent voor zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk maken om een SLA’tje te halen 🙂 Uiteindelijk wil ik ook kijken naar mogelijkheden om het bijvoorbeeld door te voeren naar scholen en ziekenhuizen. Het is best wel gek dat dit nog niet is gebeurd! Je bent wat je eet, daar geloof ik heilig in. Juist op dat soort plekken (opgroeiende kinderen of zieke mensen) heb je gezonde en gevarieerde voeding meer nodig dan normaal. 

Wat is jouw favoriete salade van SLA?
We krijgen 10 maart de nieuwe menukaart! Daar is mijn favo absoluut de pittige falafel salade. Op de oude menukaart is dat de geroosterde najaarsgroenten en de vegetarische Japanse stijl biefstuk salade.

Wat is het mooiste of leukste aan het hebben van een healthy hotspot?
Dat je zoveel mensen blij maakt en inspireert. Dat je mensen helpt om gezonder te eten. Eigenlijk is SLA alles wat ik leuk vind en wat ik belangrijk vind in één plek gebundeld.

nina3Credits by: Poppy’s Parade

Wat zijn een aantal van je favoriete gezonde producten?
Alles wat met kokos te maken heeft! Kokoswater, -melk, -crème, -rasp, -vet, -schaafsel. Je kan van alles met kokos maken. Naast kokos ook nog rauwe cacao. En spruitjes! Heerlijk gestoomd met een beetje kokosvet en zout. Verder zelfgemaakte amandelmelk. Dat is super simpel: je weekt gepelde amandelen 8 uur in water, spoelt dit af en gooit ze in de blender. Vul dit aan met 2x zoveel water en, als je wilt, doen een dadel en hennepzaad het ook altijd goed. Daarna blenden en giet je het door een oude theedoek heen. Et voilà, zelfgemaakte overheerlijke amandelmelk.

Wat haal je nooit in huis?
Chips, frisdrank en kant-en-klaar maaltijden!

Van welke workout word je helemaal blij?
Yoga, yoga en nog eens yoga (ik doe het 5x per week). En natuurlijk de bijbehorende meditatie. Dat is waar mensen zich vandaag de dag soms in vergissen met yoga. Je denkt dat het alleen maar bestaat uit de houding (asana’s) maar dat zijn slechts 1 van de 8 stappen van yoga. Mijn moeder is yogadocente samen met haar vriend (al meer dan 20 jaar) en zij hebben de fijnste yogaschool (MangalaM: Yoga & Meditation) van Amsterdam in de Pijp, met uitzicht over de Amstel. Dat voelt echt als thuiskomen! En weinig scholen richten zich ook vooral op meditatie, dat doen zij wel!

nina2Credits by: Poppy’s Parade

Wat is je favoriete workout kleding/merk?
Ik yoga. H&M sport-bh’s en trainingsbroeken zijn altijd fijn! Vooral van de H&M conscious lijn.

Welke healthy habit kunnen wij dagelijks bij jou terug vinden?
Elke ochtend een gezonde smoothie met verse groenten, vruchten of havermoutpap. Verder sowieso 1x per dag een salade vol met groenten! En sowieso 1x per dag pure chocola!

Wat is het belangrijkste/mooiste wat een gezonde levensstijl jou heeft gegeven?
Ik voel me zoveel beter, lichamelijk en mentaal. Ik denk dat een gezonde levensstijl mij een langer en gezonder leven heeft gegeven, hoewel je dat natuurlijk nooit zeker kan weten. En natuurlijk heeft een gezonde levensstijl mij ook SLA gegeven.

Wat is je favoriete healthy hotspot?
Amsterdam: SLA, de Bolhoed, Le Sud, Buffet van Odette, De Alchemist Garden, Vinnies Delie, Mangalam Meditation & Yoga, Delight Yoga
Stockholm: Hermans, vegetarische all you can eat, daarna uitbuiken in de hangmat uitkijkend over de hele stad.
New York: My Butchers Daughter

Wat is je favoriete healthy to-go product?
Gedroogde vruchten (abrikoos, vijgen, dadels) en ongebrande noten! Verder heb ik altijd een appel in m’n tas. 

Wat is je favoriete gezonde recept?
Heerlijk vind ik deze banana pancakes van Green Kitchen Stories. Op zondag maak ik ze vaak! Dit banana bread van Green Kitchen Stories is ook heerlijk! De choco-chia staart bij SLA blijft ook mijn favoriet!

recepten_ninaBanana pancakes en banana bread van The Green Kitchen Stories – een van de favoriete gezonde recepten van Nina.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
Koffie verkeerd met amandelmelk en pure chocola!

Nog een woord tot slot,
Niet in 1x alles willen veranderen maar ‘one change a day’ zoals Sarah Britton (ook een voorbeeld voor mij) altijd zegt. Ik zou misschien beginnen met het beperken van koolhydraten van 3x per dag naar 2x per dag naar misschien 1x per dag. Let er wel op dat je dan genoeg voedingsstoffen binnen krijgt! Of bijvoorbeeld niet meer snoepen (gewoon niet meer in huis halen). Er is genoeg zoetigheid in de natuur te vinden of maak het in je eigen keuken. Green Kitchen Stories heeft heerlijke (online) recepten helemaal zonder suiker gemaakt.

Vanaf vandaag is de nieuwe menukaart ingegaan met de meest heerlijke lentesalades! (Klik op de menukaart om deze te vergroten)

MENU_LENTE_2014_CEINTUURBAAN_NE_01-gesleeptSLA vind je op de Westerstraat en Ceintuurbaan in Amsterdam. Volg SLA en Nina via Facebook of neem een kijkje op www.ilovesla.nl. De foto’s van Nina komen van de online fashionshop Poppy’s Parade. Poppy’s parade verkoopt naast nieuwe kleding ook vintage items.