Sinaasappelsalade met olijven

Salades vind ik heerlijk! En dan vooral als ze goed gevuld zijn. Het voordeel van salades vind ik dat je eindeloos kunt variëren. Je gooit erdoor wat je in huis hebt. Tijdens de koude dagen zijn de salades wat meer winters (denk aan een lauwwarme salade met gegrilde groenten, zoete aardappel of scampi’s), in de zomer zijn ze juist lekker fris (met citroenrasp, frisse tomaatjes, zure komkommer of gerookte kip). Maar soms heb je gewoon zin in iets anders. Dit receptje is dan echt zo lekker! Je verwacht de combinaties misschien helemaal niet maar echt waar… ze gaan zo goed samen! Ik zou zeggen: probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

sinaasappelsalade

Recept Sinaasappelsalade met Olijven

Hoeveelheid: voor 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • 1 sinaasappel
  • 1/2 rode ui
  • 4 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zeezout

sinaasappelsalade

Bereidingswijze

Schil de sinaasappel en zorg ervoor dat er nergens meer wit te zien is. Maak partjes van sinaasappels en ontdoe deze van hun vel. Snijd de sinaasappel in kleine stukje. Snipper dan de rode ui fijn en voeg deze toe aan de sinaasappel. Snijd de olijven in plakjes en doe ook deze bij de sinaasappels. Maak af met een scheutje (goede en lekkere) olijfolie, peper en zeezout. Je kunt eventueel wat knoflook toevoegen.

sinaasappelsalade

Voedingswaarde
Energie: 169 kcal
Vet: 3 gram
Eiwit: 1 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vezels: 3 gram