Speltpizza met geitenkaas en rode bietjes

Healthy snacken is een feestje en zeker met de lekkere combi van geitenkaas en rode bieten. Het fijne van dit recept is dat het ook nog prima koud te eten is en heerlijk te serveren is bij een borrel. De bodem is gemaakt van speltmeel. Hier onder vind je extra info over ‘Spelt’.

speltpizza

Spelt is een van de oudste en beste graansoorten. Het wordt ook wel oergraan genoemd. Ook staat spelt bekend als een product dat onwijs goed is voor lichaam en geest. Niet zo heel gek dus dat het product spelt zo populair is nu.

Vrolijk zul je zeker worden van dit recept. Duik lekker de keuken in en ga aan de slag. Wij horen graag of jij dansend door de kamer gaat na het maken en proeven van dit recept!

Recept

Hoeveelheid: voor 6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Benodigdheden
Ingrediënten voor de bodem

 • 250 gram volkoren speltmeel
 • 150 ml water
 • 4 gram zout
 • 4 gram gist
 • 2 eetlepels italiaanse kruiden
 • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor de topping

 • 2 Bieten +/- 300 gram in dunne plakken gesneden
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 150 gram zachte geitenkaas
 • 5 gram waterkers
 • 35 gram rucola sla

speltpizza

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten (behalve de olijfolie) van het deeg samen in een kom en kneed in 15 minuten tot een glad deeg en maak er een deeg bal van. Wanneer het te plakkerig is doe je er nog wat extra meel bij en wanneer het te droog is een beetje extra water. Vet een kom in met 2 eetlepels olijfolie, leg de deeg bal in de kom en draai hem een keer om. Maak een theedoek vochtig en leeg hem over de kom heen. Laat de kom voor 60 minuten rusten.

Verwarm de oven op 225 graden.Rol het deeg uit en maak er een mooie ronde pizza van. Verdeel 1 eetlepel tomatenpuree over de hele pizza. Bestrijk dan de pizza met de geitenkaas en leg boven op de geitenkaas de bieten schijfjes. Stop de pizza in het midden van de voorverwarmde oven en haal hem er na 20 minuten weer uit.

Besprenkel de pizza met de waterkers en rucola en snijd de pizza in punten. Geniet van een guilty free stukje heerlijke geitenkaas/biet pizza.

Voedingswaarde

1 stukje pizza bevat
Energie:179 kcal
Vet: 5 gram
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vezels: 1 gram