Volkoren hartige taart met geitenkaas en zalm

Ik ben gek op hartige taarten en quiches maar helaas zijn ze vaak niet zo heel erg gezond omdat er meestal veel kaas en melk in zit. Het leukste is om een ongezond recept om te toveren in een gezond recept waarbij je ongestoord zonder schuldgevoel van kan genieten. Dit is mede zo leuk omdat gezond eten ook nog heel lekker kan blijven en dus geen enorme strijd hoeft te zijn voor mensen die een gezonde levensstijl willen naleven.

Met hartige taarten kun je vaak veel kanten op en het is ideaal dat je er allerlei dingen aan kan toevoegen die jij lekker vindt, mits het natuurlijk een beetje lekker matcht! Op die manier ben ik ook begonnen met het samenstellen van dit recept. Benieuwd naar wat ik allemaal lekker vind, check snel de ingrediënten en het recept en duik snel de keuken in om lekker te bakken.

hartige-taart

Recept

Hoeveelheid: voor 5 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Benodigdheden

  • Bio volkoren bladerdeeg te koop bij biologische winkels (6 plakjes)
  • Bladspinazie 2 handjes (80 gram)
  • 4 eieren
  • 150 gram quinoa
  • 1 Zalm moot (105 gram)
  • 1 theelepel dille topjes
  • 100 ml alpro culy
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 200g geitenkaas
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de 6 plakjes bladerdeeg op je kookvlak en laat ze voor 5 minuten ontdooien. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en vet er je springvorm mee in. Bekleed de springvorm dan met het bladerdeeg.

Kook de quinoa in een zeefje voor 8 minuten en laat daarna goed uitlekken. Klop de eieren los in een kom en schenk de alpro culy bij het mengsel. Snijd je zalm moot in kleine stukjes en kruid met de dille topjes. Voeg de spinazie, de quinoa en de stukjes zalm toe aan het ei mengsel en meng door elkaar.

hartige-taart

Giet het mengsel in het bakblik met bladerdeeg en kruimel de geitenkaas bij de vulling en meng goed door elkaar zodat de geitenkaas niet allemaal aan de bovenkant ligt. Strooi dan het amandelschaafsel over het mengsel en plaats je bakblik in het midden van de oven.

Haal het bakblik er na 35 minuten uit en laat 5 minuten afkoelen. Serveer de hartige taart met een lekkere salade, een soepje of eet het bij de borrel.

hartige-taart

Voedingswaarde
1 stukje hartige taart bevat:
Energie: 524 kcal
Vet: 41 gram
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vezels: 19 gram