Pittige liefdesbonbonnetjes

liefdesbonbonnetjes

Er is geen woord aan de titel gelogen want dit super lekkere recept bestaat uit donkere 85% chocola, stukjes cranberries, cayennepeper en een dosis liefde van ons voor chocola. Ja, je las het goed er zit echt cayenne peper in deze bonbonnetjes! Klinkt misschien HEUL vreemd maar het is goddelijk.

Er zijn verschillende chocolade merken die chocolade produceren met allerlei verschillende soorten smaken en vormen. Zo heb ik al een aantal keer chocolade gegeten waar pittige ingrediënten in waren verwerkt. Omdat ik het zelf erg leuk vind om creatief bezig te zijn in de keuken en ik onwijs veel houd van chocola leek het mij een super leuke uitdaging om in leuke vormpjes een fruitig, pittig en gezond bonbonnetje te creëren die al onze volgers ook makkelijk zouden kunnen maken.

liefdesbonbonnetjes

Et voila! Zo gezegd zo gedaan. Een beetje van dit, een beetje van dat, beetje roeren, een beetje proeven, hopsakee in de vriezer en een aantal uur wachten. Vol verwachting klopt mijn hart! 3 uur later haal ik ze uit de vriezer en wurm de chocolaatjes uit de vormpjes. Daar gaan we dan: 1e hap hmm mjam, 2e hap hmmm nommnomnom, 3e hap god-de-lijk en dan de nasmaak: HEER-LIJK!  YES het is gelukt. Helemaal happy en blij dat ik jullie dit recept kan delen!

Recept

Hoeveelheid: voor 12 bonbonnetjes
Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur wachttijd

Benodigdheden

    • 1,5 reep 85% biologische donkere chocolade
    • 1 eetlepel kokosolie
    • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
    • 2 theetlepels cayennepeper
    • gedroogde cranberries

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade is gesmolten, smelt je er 1 eetlepel kokosolie bij en voeg je de eetlepel rauwe cacaopoeder eraan toe. Meng goed samen en zet het vuur uit. Meng dan de cayennepeper door het chocolademengsel en voeg in ieder hartvormpje gedroogde cranberry stukjes.

Voeg in ieder hartvormpje het chocolademengsel en zet de vorm op een stabiele plek in de vriezer. Haal na 3 uur de vorm uit de vriezer en laat even 5 minuten buiten de vriezer staan.  Haal na  5 minuten de bonbonnetjes uit de vorm en geniet van de heerlijke bonbonnetjes die je zojuist gemaakt heb!

De bonbonnetjes zijn onwijs leuk om cadeau te geven aan je liefde of andere mensen die je lief hebt! Slaat jou hart ook een stukje sneller van deze bonbonnetjes? Laat het ons weten!

liefdesbonbonnetjes
Voedingswaarde

Per bonbonnetje:
Energie: 57kcal
Vet: 1 gram
Eiwit: 0 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vezels: 1 gram

Tip: wil je mooie bonbonnetjes zoals je deze bij speciaalzaken koopt. Tempereer dan je chocolade. Wanneer je de chocolade tempereert worden je bonbons mooi glanzend en worden ze knapperig. Tempereer je niet? Dan heb je waarschijnlijk doffe (wit uitgeslagen) en zachte chocolaatjes. Tempereren heeft te maken met de juiste temperatuur van de chocolade. Heb je een keukenthermometer? Verwarm de chocolade dan tot precies 45 graden, koel het af tot 28 a 29 graden en verwarm dan weer even kort tot 31 graden. Op deze manier heb je de juiste chocoladekristallen gecreëerd voor je perfecte chocolaatje! 
Geen keukenthermometer in huis? Verwarm dan 2/3 van de chocolade tot 45 graden (tot alles gesmolten is). Haal de pan van de warmtebron en voeg de rest van de chocolade langzaam aan toe. Op deze manier koelt de chocolade af. De chocolade zal wat dikker worden. Verwarm het nog even héél kort (het hoeft slechts een paar graden warmer te worden) en je hebt de perfecte chocolade! Op deze manier is de vriezer ook niet heel erg nodig en hoeven de chocolaatjes slechts een halfuurtje in de koelkast. 
Het klinkt misschien als veel en ingewikkeld werk maar laat je er niet door afschrikken! Je chocolaatjes zullen een stuk lekkerder worden!

liefdesbonbonnetjes