Spicy Pompoensoep

Er zijn af en toe echt nog mooie dagen om van te genieten, maar de regenachtige frisse dagen staan ook weer voor de deur. En aangezien de tijd van de pompoenen er ook weer aankomt lijkt me dat een goed moment om de pompoensoep weer eens onder de aandacht te brengen. Want ondanks ikzelf geen heel groot fan ben van pompoen en zoete aardappel, is dit een van m’n favoriete soepjes!

pompoensoep

Pompoen is helemaal hip in de keuken van nu en wordt niet alleen meer gebruikt voor Halloween maar wordt op verschillende manieren gebruikt in de keuken. Zo ook zoete aardappel, een gezonde variant op de gewone aardappel waarmee je veel kanten op kan. Benieuwd naar deze combi? Check de ingrediënten, duik de supermarkt in en maak je hele familie blij met een pan vol pompoen-zoete aardappelsoep!

Recept Spicy Pompoen

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden

    • 1 pompoen
    • 1 zoete aardappel
    • 5 cm verse gember
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode ui
    • ½  Spaanse peper
    • Olijfolie
    • 1,5 l groentebouillon

Bereidingswijze

Snijd de gember, knoflook en rode peper fijn en snijd de ui in grove stukken.
Zet een soeppan of het vuur met wat olijfolie en fruit het hierin. Het mag best wat bruin bakken.
Schil ondertussen de pompoen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Bak mee bij het uimengsel.
Wanneer de pompoen en zoete aardappel wat zachter wordt, en sommige bruin gebakken zijn kun je het water toevoegen. Laat pruttelen tot alles goed gaar is geworden (ongeveer 15 minuten).
Maak de soep glad met een staafmixer. Garneer af met (soja)room en/of wat kruiden.

Eetsmakelijk!

pompoensoep