Rode Snelheidsduivel

Ik ben gek op hardlopen en andere sporten en het is fijn om soms net wat extra energie uit je voeding te halen en daarom ging ik een tijd geleden op zoek naar een drankje die mijn sportprestaties zou bevorderen. Ik las vaak dat topsporters bietensapjes dronken en ben toen op zoek gegaan naar de voordelen van dit super drankje.

Op veel pagina’s begint de eerste alinea met ‘bietensap is de nieuwe doping’. Er zit veel ijzer in bieten en dat zorgt er onder andere voor dat je spieren beter kunnen werken. Onderzoekers uit België geven aan dat de sportprestaties tot wel 16% voor uit gaan tijdens het sporten en dat het herstel beter is.

rodeduivel

Wel is het verstandig om het gebruik van bietensap een beetje te beperken. Bietensap bevat namelijk veel nitraat, dat door het lichaam omgezet kan worden in nitriet. Als je veel nitriet binnen krijgt, kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Drink het bijvoorbeeld voor een wedstrijd of andere momenten wanneer er een goede prestatie gevraagd wordt en dus niet iedere dag.

Ik maak graag een bietensmoothie die lekker fris is en combineer het daarom graag met fruit en andere zoete groentes. Mijn vriend en familie vonden het een vies idee maar smullen nu ook regelmatig van een bietensmoothie voor ze flink moeten gaan sporten. Het klinkt misschien als een sprookje, maar wanneer ik deze smoothie heb gedronken dan kan ik net wat extra’s geven tijden het sporten. Het proberen waard dus. Check hier onder mijn heerlijke biet-ananassmoothie en probeer hem zelf is uit.

rode duivel 1

Recept Rode Snelheidsruivel

Hoeveelheid: Goed voor 1 liter biet-ananassmoothie
Bereidingstijd: 10 minuutjes

Benodigdheden

  • 300 ml kokossap
  • 2 selderijstengels
  • ½ verse ananas
  • ½ rode paprika
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1,5 rodebiet

Benodigdheden

Snijd de selderij, ananas, gember en paprika in stukjes. Voeg 300ml kokossap toe in je blender en voeg daarna het gesneden fruit en groente er aan toe. Voeg als laatstse de biet toe in je blender en blend alles tot een glad mengsel. Nu rest er nog maar 1 ding… GENIETEN van je bieten-ananassmoothie!

rode duivel

Ga jij van deze smoothie ook als een trein? Laat ons je rodebiet prestatie weten.